Препоръчваме на четвърта степен всички български граждани да не пътуват

...
Препоръчваме на четвърта степен всички български граждани да не пътуват
Коментари Харесай

Захариева: Препоръчваме да не се пътува до Китай, имаме готовност за забрана

" Препоръчваме на четвърта степен всички български жители да не пътуват до Китай, настоятелно това да не се прави. Това е степента, която разгласяваме сега ".

Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева на изключителната среща в Министерски съвет поради разпространяващия се ковид. Има подготвеност да се разгласи и пета степен - възбрана за пътешестване до Китай.



Външният министър заяви, че в Китай имат доброволна връзка с към 270 наши сънародници, само че досега никой не е потърсил подпомагане с посолството ни.

Единствено трима българи – две девойки и едно момче студенти, ще бъдат превозени от Ухан.

Трима наши студенти към този момент са на територията на френското консулство. Едно от девойките е с двойно поданство и тя ще дойде в Германия още през днешния ден, където и ще остане, заяви Захариева.

Другите двама – момче и момиче, ще бъдат превозени на следващия ден рано заран със аероплан на френските авиолинии. Транспорт на двамата ще става от ръб на ръб. В неделя „ Спартан” ще поеме от летището двама български студенти, които ще бъдат откарани във ВМА за период от 14 дни. Ако някои от двамата, които ще са във френския аероплан, покажат признаци на температура, те ще останат под карантина във Франция, посочи Екатерина Захариева.

„ Умоляваме и настояваме българските жители да не пътуват до Китай. Гранична полиция в никоя страна не е спряла зараза, само че може да я забави. На аерогарите да има термокамери “, подреди министър председателят Бойко Борисов по време на срещата.

Борисов настоя и деликатно да се проследят китайските жители, които са били в страната си за новата им година и в този момент се връщат по тържища у нас.

„ Рисковете са големи. Ние не може да забраним на някой да отива там, само че в идващите няколко седмици и до момента в който не намерят ваксина за този вирус, най-високата степен на ограничения за надзор “, съобщи още Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР