Препоръчваме да се , понеже човек не бива да се

...
Препоръчваме да се , понеже човек не бива да се
Коментари Харесай

Колко млечни продукти са ОК на ден: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Препоръчваме да се, тъй като човек не трябва да се лишава от животинските белтъчини, включително, набавяните от млечните артикули. Както сме писали нееднократно обаче, античната мъдрост гласи: "Само дозата е отрова ". Тоест, в случай че прекаляваме, даже най-полезната храна може да стане нездравословна.
През последните години мнозина изключват лактозата - веществото във всички млечни артикули, напълно от своето меню. Тази мода потегли от Скандинавия и обхвана цяла Европа, в това число и нашата страна. Нутриционистите не считат това за обикновено.
Те дават една точна доза, която нито е невъздържание, нито пък цялостно самоограничение от млечни артикули. Изчислили са с многочислени и задълбочени проучвания, че всеки ден можем да си разрешаваме три порции от тях.
Например - чаша прясно мляко или айран със закуската.
1/2 кофичка кисело мляко, вместо нещо сладко за десерт на обяд.
Парче - това значи 50 грама, кашкавал или бяло сирене за вечеря (неслучайно при соца беше шлагер да се взема "сирене натюр " в ресторанта).
Трябва да знаете, че кашкавалът, изключително вид Едам, е доста добър, както за зареждане преди физическа интензивност, или за пречистване след последното хранене за деня, което е добре да бъде НЕ до 18 ч., а просто 3 часа преди сън. Т.е. и 6 РМ става, само че в случай че си лягате с кокошките в 9 РМ.
Някой, несъмнено, би могъл да уточни, че международните научни разработки са забавни, само че последното българско проучване на 17 марки прясно мляко, от които единствено 3 или нещо като 20% са мляко. Останалите са от 50% до над 90% пудра. Нещо химическо, на което сме привикнали да споделяме "сухо мляко ". От това се вършат и останалите млечни артикули - кисело, айран, сирене и кашкавал. Така че дозите могат да се поправят с 2-3 пъти нагоре. И въпреки всичко, дано да внимаваме....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР