Препоръчвам на Община Каварна да вземе спешни мерки и да

...
Препоръчвам на Община Каварна да вземе спешни мерки и да
Коментари Харесай

Ангелкова само препоръча на община Каварна да спре спешно ремонтите край плажа

Препоръчвам на Община Каварна да вземе незабавни ограничения и да спре строителните действия до плажа в града . Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира през днешния ден обстановката с продължаващите поправки до линията, оповестиха от отрасловото ведомство.
Това е безусловно неразрешено след 15 май. Редно е било по този начин да се възнамерява строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава възбраната и да обезпечи оптимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, в този момент е възпрепятствана поради строителните действия и предизвиква дискомфорт на туристите, посочи Николина Ангелкова.
Експертите на ведомството са открили, че има достъп от две страни, само че въпреки всичко това е неловко за посетителите. Ако община Каварна желае да притегля туристи и да обезпечи положителни условия за плажуващите, не е редно да позволява такава обстановка. Ако е желала усъвършенствания, е трябвало да си направи планирането по този начин, че до 15 май строителните действия да приключат, а не да са факт месец след възбраната . Тук е добре да се намеси регионалната администрация, счита министър Ангелкова и добави, че Министерството на туризма няма пълномощия за територия отвън морския плаж.
Ангелкова напомни също, че първата инспекция за басейна на плажа сподели, че той дава отговор на схемата и за него не се излива бетон, а е с пластмасово корито. Няма право обаче басейнът да се употребява като ол инклузив услуга от хотела и би трябвало да е безвъзмезден и за останалите гости. Потребителите имат равни права при прилагане на една и съща услуга. И тъй като на табела написа, че басейнът е безвъзмезден за гостите на хотела, би трябвало да е безвъзмезден за всички гости на плажа. Министерството на туризма ще напише писмо до наемателя с искане до три дни да отстрани несъответствията, както планува договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси наказателна клауза. Ще бъде сигнализирана и Комисията за отбрана на потребителите, с цел да направи инспекция.
Припомняме, че по-рано багери се появиха на плажа в Каварна. Според сигнал на някогашния кмет и сегашен общински консултант Цонко Цонев това е поръчка на общината за „ облагородяване “, макар нарушаването на закона.
Стори се нелегално . До 1 март трябваше да има решение на Общинския съвет за удължение на строителството, такова взеха на 16 май. Областният шеф анулира и върна решението, по-късно строителството отново продължи, сподели по-рано Цонев, представен от bTV.
Настоящият кмет Нина Ставрева отхвърли всички изказвания на Цонев . Обектът е част от капиталовата стратегия на общината, която е гласувана с приемането на бюджета на 2 февруари тази година, съобщи тя. Кметицата изясни, че не са входирали докладна за удължение на периода на строителство в законовия период, тъй като е било планувано дейностите да приключат до 15 май. Забавянето се дължи на форсмажорни условия, стана ясно още от думите ѝ в края на май тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР