Преподавателят в Стопанския факултет на Югозападния университет Неофит Рилски“ проф.

...
Преподавателят в Стопанския факултет на Югозападния университет Неофит Рилски“ проф.
Коментари Харесай

Преподавателят в Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Ганчо Ганчев бе удостоен с академичната награда „Проф. Станчо Чолаков“

Преподавателят в Стопанския факултет на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ проф. доктор Ганчо Ганчев бе почетен с академичната премия „ Проф. Станчо Чолаков “ за 2024 година на Варненския стопански университет. Тя се връчва за високи достижения в региона на финансовата просвета и локалното самоуправление. Той получи наградата на тържествено заседание, с което Варненският стопански университет означи своята 104-годишнина.

Проф. Ганчев е роден през 1953 година Завършил е Международни стопански връзки в Москва. Специализирал е във Франция, където получава докторска научна степен, както и в Международния валутен фонд и в Световната банка. През интервала 1979 – 1992 година е теоретичен помощник в Института за стопанска система и интернационалните връзки. Избран е за старши теоретичен помощник II степен през 1992 година През 2007 година става доцент, а през 2011 година – професор. Бил е зам.-министър в Министерството на икономическото развиване, член на Управителния съвет (УС) на Българската национална банка, началник на катедра „ Финанси и отчетност “ и декан на Стопанския факултет при Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград. Член е на Съюза на учените в България, ръководител на УС на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

На тържеството бяха връчени и университетските оценки „ Студент на годината ” за 2023 година, „ Докторант на годината ” и „ Успешно осъществен студент “ на Икономически университет – Варна.

На събитието участваха ректорът на Икономическия университет във Варна проф. Евгени Станимиров, регионалният шеф проф. Андрияна Андреева, съветникът на президента доктор Илин Димитров, ръководителят на Съвета на ректорите в България проф. Миглена Темелкова, ръководителят на Националния браншов профсъюз „ Висше обучение и просвета “ към КНСБ проф. Лиляна Вълчева, зам.-кметът на Варна Павел Попов, протойерей Стойко Стойков от Варненска и Великопреславска митрополия, представители на академичната общественост, студенти.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР