Преподавателският състав в школата на МВР-ДС в Симеоново е минавал

...
Преподавателският състав в школата на МВР-ДС в Симеоново е минавал
Коментари Харесай

Преподаватели в школата на ДС задължително минавали на обучение в СССР

Преподавателският състав в школата на МВР-ДС в Симеоново е минавал през образование във Висшата школа на Министерство на вътрешните работи на Съветския съюз в Москва.

Това разкрива документ от архивите на Държавна сигурност, който разгласява.Той съставлява секретно писмо до министъра на вътрешните работи на Съюз на съветските социалистически републики Н. Щелоков от министъра на вътрешните работи на Народна република България ген. Ангел Солаков от юни 1971 година (документът е на съветски език).

В него от българска страна се оправя молба във Висшата школа на МВР-СССР да бъдат записани задочно аспирантура съответни преподаватели от школата на МВР-ДС в Симеоново.

Сайтът desebg.com напомня, че оперативните служащи от Държавна сигурност са се подготвяли в школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Москва.

Документът е включен в документалния алманах „ Висша специална школа („Георги Димитров"1969-1987 „ Георги Димитров ” – Министерство на вътрешните работи факултет Държавна сигурност 1944-1991 ”, издание на Комисията по досиета, 2016 година

 ds-prepodavateli-SSSR_001.jpg

 ds-prepodavateli-SSSR_002.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР