Преподавателите и курсантите от Факултет Пожарна безопасност и защита на

...
Преподавателите и курсантите от Факултет Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

В Академията на МВР отбелязаха Международния ден на детето със състезания и демонстрации

Преподавателите и курсантите от Факултет „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на Академията на Министерство на вътрешните работи означиха, 1 юни - Международен ден на детето, като подариха на най-малките детски празник, цялостен с доста музика, надпревари и демонстрации. Партньори в реализирането на събитието бяха Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и регион „ Илинден “ – Столична община.

Всяко дете получи късмет да се качи в пожарен автомобил, да прегледа гаража на пожарната работа, както и да се допре до оборудването на огнеборците.

В рамките на няколко часа малчуганите имаха опция да целят цели с водна бликам и да вземат участие в надпреварата „ Спаси Мечо “. С поддръжката на своите родители те трябваше да преценяват кои са нужните неща, които Мечо би трябвало да постави в раничката си, с цел да бъде квалифициран при възникването на злополучие. Всички деца се показаха чудесно и заслужиха своите грамоти.

Малко по-късно, присъстващите на празника, станаха очевидци на конкуренцията „ Предизвикателство за пожарникари “.

В рамките единствено на няколко минути огнените мъже и дами – чиновници на ГДПБЗН, курсанти и военнослужещи, трябваше да преминат през седем извършения. Носене на шланг с една ръка, наложително влизане, нанагорнище и слизане по вътрешно стълбище, издърпване на шланг благодарение на въже, евакуиране на шлангова линия под налягане и избавяне на потърпевш човек бяха детайлите на атрактивната конкуренция. Най-бърза при дамите се оказа Ванеса Хаджийска, която преодоля сполучливо провокациите за 3 минути и 23 секунди. Среброто завоюва Анна Бондарева, постигайки време от 3:57 минути. На трето място остана Алина Грънчарова с резултат от 4:34 минути.

Оспорваната конкуренция при мъжете завоюва Иван Балабанов, който реализира шампионско време от 2:15 минути. Среброто справедливо отиде при Методи Русков, който мина през спортните центрове за 2:22 минути. Бронзът стана владеене на Иван Цветков, с реализирано време от 2:25 минути.

Столичните доброволци също се включиха в празника. Те сътвориха ъгъл в парк „ Св. Троица “, където раздаваха осведомителни материали и демонстрираха на децата част от оборудването на Младежките  противопожарни отряди.  Малчуганите имаха опция да тестват своите умения, като пълнеха цели с вода.

За положителното въодушевление се погрижи Представителният духов оркестър при Академията на Министерство на вътрешните работи. В рамките на специфичната стратегия, музикантите извършиха „ Дилайла “, „ Септември “ и други хитови джаз части. Краят на празника бе маркиран с неподготвено дунавско хоро.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР