Преподаването на математика, геометрия и тригонометрия трябва да бъде преосмислено,

...
Преподаването на математика, геометрия и тригонометрия трябва да бъде преосмислено,
Коментари Харесай

Учениците са със слаби умения за пространствено мислене

Преподаването на математика, геометрия и тригонометрия би трябвало да бъде преосмислено, защото уменията за пространствено мислене при децата не са задоволително развити, се споделя в ново изследване.
На учениците, които са взели участие в проучването, били задавани на пръв взор обикновени въпроси за това кои форми си пасват. Те трябвало да разпознават една съществена форма в разнообразни изображения, формирани от доста разнообразни. Децата се затруднили в откриването им измежду доста други. 
Уменията за пространствено мислене оказват помощ на хората да въртят въображаемо фигури, с цел да видят по какъв начин биха изглеждали те, конфигурирани в разнообразни позиции и направления. Експертите считат, че 1357 възпитаници от 4 до 9 клас в Япония, които са взели участие в проучването, са се борили със заданието, защото не са могли да пресъздават фигури и да приложат математическа доктрина за решение на геометрични задания.
Д-р Тао Фуджита от Университета в Ексетър, който управлява проучването, споделя: „ Поставихме доста елементарни математически задания на възпитаници от разнообразни възрасти и открихме, че дребен брой деца могат да им отговорят вярно. Въпреки че това са възпитаници в Япония, изводите ни могат да бъдат отнесени и към децата от други страни. Проблемът може да е, че учителите не могат действително да преценяват достиженията на учениците и единствено вършат догатки по отношение на уменията на децата в геометрията. Във всички случаи е значимо най-малко един път годишно учебните заведения да ревизират уменията на децата, достигнати в пространственото мислене ".
Учениците знаели доста за триизмерните фигури - кубове, призми, пирамиди и прочие, само че не можели да употребяват своите познания и разсъждения при решение на елементарни, само че непознати геометрични задания. 
Според доктор Фуджита „ Не е задоволително децата да знаят името на фигурите, те би трябвало да могат да употребяват знанията си за решение на проблеми. Учебната стратегия би трябвало да отдели повече часове за това ". 
Настоящата японска образователна стратегия по тригонометрия би трябвало да бъде преразгледана и да се даде опция на децата освен да упражняват своите умения за пространствено мислене, само че и да консолидират, споделят, разискват и ползват наученото.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР