Преписката в КЗК е образувана по искане на други две

...
Преписката в КЗК е образувана по искане на други две
Коментари Харесай

След КЗП и КЗК погна протеиновите барчета “Борн Уинър”

Преписката в Комисия за защита на конкуренцията е формирана по искане на други две компании - “Фитспо ” ООД и “Фитспо Нутришън ”. Компаниите са благосъстоятелност на едни и същи лица, демонстрира информация в Търговския указател - Николай Колев и Венцислав Георгиев. 

 

Според известието на Комисия за защита на конкуренцията Антон Големанов, който до 2022 година има присъединяване във “Фитспо ” и Мартин Диндев са дали информация и са взели участие в комерсиална активност на друго сдружение (Борн Уинър), изграждали са контакти с значими за “Фитспо ” снабдители и техни огромни клиенти.

“В резултат на това цялостната комерсиална активност на новосъздаденото сдружение “БОРН УИНЪР ГЛОБАЛ “ ЕООД се прави по метод, който доста затруднява комерсиалната активност на искателите до степен, в която се губят пазарни позиции за популяризираните от тях здравословни хранителни артикули - флапджак (овесени барове), протеинови питейни заведения и протеин на прахуляк ”, пишат от регулатора. 

 

В хода на изследването е открито също, че ответното сдружение прави реплика по смисъла на член 35, алинея 1 от Закон за защита на конкуренцията във връзка с общия външен тип на всички популяризирани от него артикули в продуктовите групи флапджак (овесени барове), протеинови питейни заведения и протеин на прахуляк. Във връзка с това открито нарушаване на “БОРН УИНЪР ГЛОБАЛ “ ЕООД е наложена глоба която възлиза на 1 % (един процент) от размера на чистите доходи от продажби на сдружението за 2022 година за всяка от трите продуктовите групи поотделно  или по 22 330 лева. 

 

Ударът от КЗП

 

Компанията “Борн Уинър ” си има проблеми и с различен регулатор. Комисията за отбрана на потребителите дефинира като висок собствен приоритет активността й, откакто се задейства по сигнал за противоречие в състава и записаното в етикета. От самата компания прозряха удар против тях от страна на съперник. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР