Препинателният знак точка и запетая - ; - се поставя

...
Препинателният знак точка и запетая - ; - се поставя
Коментари Харесай

Какво стои зад популярния проект Точка и запетая?

Препинателният знак точка и запетая - ; - се слага в едно изречение когато мисълта е приключена, само че може и да продължи, има какво още да се каже. Преди време ми направиха усещане няколко татуировки, които съставляват знака " ; " и ми стана забавно, каква е повода толкоз доста хора да си създадат тази татуировка. Още повече, че единствено от фотографията на някои проличава че е слагана върху белези от опит за самоубийство върху китките да вземем за пример.

Оказа се, че тъкмо пунктуационното значение на знака е въодушевило цяло едно придвижване " Проектът точка и запетая " (Project Semicolon) с една огромна идея - справяне с та, самонараняването, самоубийствените пристрастености и превъзмогването на последствията от опит за самоубийство. В същото време хора, изгубили роднините си - братя и сестри, родители, деца, които са съумели в отчаянието и са лишили живота си, също си татуират точка и запетайката като метод да се оправят, да извърнат внимание и да вдъхновят другите.

Мотото на придвижването е " Остани мощен! Твоята история още не е завършила " (Stay strong! Your story is not over yet) Проектът започва през 2013 година и с помощта на обществените мрежи за шерване, тя има многохилядни почитатели, които с изключение на фотосите с татуировките, споделят и персоналните си истории, които са ги предизвикали.







Ако имате душевна рецесия и желаете да поговорите с някой, можете да се обадите на дежурния номер на районната психиатрична работа във вашия град или от 112 могат да ви трансферират към нея. По-добро към този момент в България, макар тревожната статистика - няма!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР