Препарат с ментаОсвен, че има свеж аромат и с нея

...
Препарат с ментаОсвен, че има свеж аромат и с нея
Коментари Харесай

Как да си приготвите домашен препарат за дезинфекция с билки

Препарат с мента

Освен, че има пресен мирис и с нея можем да си създадем лятна напитка или топъл чай, ментата е и натурален пестицид.

Рецепта:

Смесете 1 ч. л. стрита мента с ½ ч. ч. лимонен сок и 1 ч. ч. вода и ще се сдобиете с превъзходен и благоуханен препарат за разчистване на стъкла. Той ще ви послужи и за стерилизация на прозорците и ще предотврати инсекти като мухи, мравки и други да влизат в дома ви.

Лавандула

Когато стане въпрос за ароматна терапия, доста хора асоциират лавандулата с подобен вид есенции. Но с лавандула можете да си извършите страховит препарат за разчистване на дома.

Рецепта:

Смесете 10 до 12 капки лавандулово масло със сода за самун и изчеткайте със сместа килимите. Освен, че ще послужи като стерилизация, този препарат ще остави свежа и успокояваща миризма, която килимите ще излъчват в дома ви.

Евкалипт

Евкалиптовото масло има антивирусни и антибактериални свойства.

Рецепта:

Смесвайки 5-6 капки евкалиптово масло с масло от чаено дърво в литър вода, получаваме превъзходен спрей за стерилизация на банята. Ежедневно можем да го използваме за разчистване на душа, мивката и останалите покрития в банята за чисти и свежи повърхности.

Карамфил

Карамфилът е прочут като противогъбично и антисептично средство. Което го прави чудесна добавка към препарати за битка с плесени.

Рецепта:

Половин чаена лъжичка масло от карамфил, смесено в литър вода, ни дава превъзходен спрей за отнасяне на плесен и мухъл. Необходимо е единствено да напръскаме плочките и да го оставим да работи няколко часа. След това е доста по-лесно да премахнем неприятните петна. След като сме почистили, напръскваме още веднъж и оставяме да изсъхне. Така ще предотвратим скорошната поява на мухъл още веднъж.

Дафинов лист

Известна измежду кулинарите, тази фалшификация се намира в съвсем всяка кухня. Добавяме я към ястия за придаване на прелестен мирис, само че може да послужи и за отбиване на инсекти в дома ни.

За да предпазим облеклата си от молци и други сходни инсекти, е належащо единствено да сложим по няколко дафинови листа върху рафтовете в шкафа или дрешника. Ако имате дафинов лист в градината, можете да окачите стръкче от него на вратата си.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР