Препълнени са все още хотелите, обслужващи предимно чуждестранни туристи, в

...
Препълнени са все още хотелите, обслужващи предимно чуждестранни туристи, в
Коментари Харесай

Българи и руснаци препълниха курортния град Бодрум

Препълнени са към момента хотелите, обслужващи най-вече задгранични туристи, в известния турски курортен град Бодрум в провинция Мугла. От чужденците най-вече са българите, руснаците и поляците. Те са в града, с цел да се насладят на слънчевите лъчи на продължаващото до края на октомври лято.

 

Най-популярният турски курорт на Егейско море Бодрум към този момент е извършил задачата си да одобри 1 милион туристи, сподели Йомер Фарук Денгиз, президент на локалната асоциация на хотелиерите.

 

Търсенето от локални летовници е едва, откогато учебните заведения в страната възобновиха образователните занятия, сподели Денгиз. Той добави, че в този момент най-вече туристи от Русия, Полша, Обединеното кралство и България идват в града.

 

Дори и вечер да се постанова да облечете някоя жилетка, поради прохладния морски бриз, то денем към момента времето е идеално за плаж. 

 

Туристическата активност към момента е витална, заради топлото време и приятната температура на морската вода. 

 

„ Значителен растеж тази година имат българските туристи. Тройно повече са те тази година спрямо предходната. Има директни полети от България, три пъти седмично “, сподели Денгиз, изразявайки оптимизъм, че туристическата интензивност евентуално ще се резервира през целия октомври.

 

Ситуацията надалеч надвиши нашите упования, сподели Серкан Кахраман, който работи в локалния туристически отрасъл.

 

Тази година за първи път има и непредвиден напор от съветски туристи. В последния месец не са малко младите мъже, които отсрочват противоположните си полети до Русия, и се пробват да наемат дълсрочно жилища, с цел да избягат от възможна военна работа. Те се чакат да останат даже през цялата зима в курортното градче. След тях, се чакат да дойдат и техните фамилии. 

 

Демографията на посещаващите туристи се трансформира с наближаването на есента, добави той, като изясни, че релативно по-възрастните туристи заместват младите летовници, които идват в града през летните месеци.

 

Все повече германци започнаха да идват и да наемат целогодишно жилища, с цел да избегнат студената зима в Европа, където зените на електрическата енергия нарастнаха доста.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР