Преобладаващите минимални температури в събота ще са между 5° и

...
Преобладаващите минимални температури в събота ще са между 5° и
Коментари Харесай

Слънце и дъжд през уикенда, ето къде ще превали

Преобладаващите минимални температури в събота ще са сред 5° и 10°, в София - към 6°. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

В събота  ще бъде най-вече слънчево. След обяд облачността от северозапад ще се усилва, само че ще бъде съвсем без превалявания. Вечерта и през нощта против неделя тук-там в Източна България ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 22° и 27°, в София - към 23°.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца, след обяд ще се намалява.
  
По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд облачността ще се усилва, само че денем ще е съвсем без превалявания. Вечерта и през нощта против неделя тук-там от север на юг ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 18° и 23°. Температурата на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще е един бал.
  
В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд облачността ще се усилва, само че ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 8°.
  
В неделя над западните региони облачността ще е раздрана, над централните и източните - най-вече забележителна, след обяд купесто-дъждовна и там тук-там, както и в планинските региони ще превали, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще се обърне от север-североизток, ще е слаб. Минималните температури ще бъдат сред 9° и 14°, а оптималните - сред 18° и 23°. 

В понеделник времето ще бъде най-вече слънчево, по-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Югоизточна България, само че вероятността за превалявания е дребна. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните - едва ще се покачат.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР