Преносимостта и способността на таблетите да изпълняват всякакви задачи се

...
Преносимостта и способността на таблетите да изпълняват всякакви задачи се
Коментари Харесай

Оптимистична прогноза за продажбите на таблети 


Преносимостта и способността на таблетите да извършват всевъзможни задания се смятат от анализаторите за движещи фактори в търсенето на тези устройства в околните години 
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният пазар на таблети ще нараства с 8,1% годишно, с цел да доближи 3,1 милиарда $ през 2031 година, над два пъти повече от 1,5-те милиарда $ през 2022 година, сочи прогноза на изследователската компания Transparency Market Research.  

Според анализаторите, продажбите на таблети ще порастват заради преносимостта на сходни устройства и способността им да извършват всевъзможни задания – като работа с документи и е-поща. Освен това сегментът на хибридните устройства, които могат да се трансформират от таблет в преносим компютър и назад, способства за възхода на пазара. 
още по темата
Прогнозата на Transparency Market Research внезапно се разграничава от данните на анализаторите от Allied Market Research. Те чакат световните продажби на таблети да нарастват приблизително с 16,7% годишно, с цел да доближат 325,15 милиарда $ до 2031 година по отношение на 70,72 милиарда $ през 2021 г. 

Изследователите отдават упования растеж в продажбите на таблети на общия напредък в търсенето на сходна електроника, разширението на корпоративния сегмент и увеличението на продажбите на хибридни устройства. В допълнение, общата цифровизация на стопанската система, софтуерният напредък и развиването на нови благоприятни условия за интернет връзки могат да окажат в допълнение позитивно въздействие върху сегмента на таблетите. 

Като фактори, възпрепятстващи развиването на пазара на таблети, специалистите цитират относително късия живот на батерията и обстоятелството, че навлизането на нови компании на пазара докара до “комодитизация ” (терминът се отнася до обстановката с артикули, които стават много евтини за всеобщо произвеждане, когато вместо един неповторим артикул има доста марки). 

Според изчисленията на IDC, световният пазар на таблети е достигнал 162,8 милиона единици през 2022 година, което е спад от 3,3% по отношение на миналата година. Въпреки спада, записаният размер към момента е много над равнищата отпреди пандемията, показват анализаторите. 

През 2022 година единствено Apple съумя да покаже напредък при таблетите. Американската марка продаде 61,8 милиона устройства, което е със 7% повече от резултата през 2021 година На второ място е Samsung, който е продал 30,3 милиона таблета и е изгубил 0,8% по отношение на доставките през 2021 година  

Челната тройка допълват таблетите Kindle на Amazon, от които са продадени 16 милиона бройки през 2022 година, което е спад от 0,7% по отношение на миналата година. 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР