Пренощуването в колата не е проблем от чисто правна гледна точка,

...
Пренощуването в колата не е проблем от
чисто правна гледна точка,
Коментари Харесай

Преспиването в колата? Не е проблем ако се спазват правилата

Пренощуването в колата не е проблем от чисто правна позиция, тъй като няма закон, който да не разрешава това. Експертите от ARAG обаче дават ясно да се разбере - транспортното средство не трябва да се трансформира в апартамент. В случай на преспиване в колата постоянно би трябвало да се внимава къде паркирате автомобила си. Без единодушието на притежателя частните имоти са също толкоз табу, колкото официалните забрани за прекъсване, които са заложени в разпоредбите за придвижване по пътищата. Дори наоколо до строителни обекти е по-добре да не прекарвате нощта в колата.

Според специалистите няма ограничаване във времето за престой през нощта в колата. На доктрина бихте могли да спите в колата седмици. Проблемът тук обаче е, че не можете да оставяте никакви следи след себе си. Така че, в случай че паркирате вярно, не оставяйте отпадъци отвън превозното средство и не превръщайте паркинга в тоалетна. Въпреки това експертите съветват да не се паркира и да се спи на едно и също място прекомерно дълго.

Защото всеки, който се настанява като у дома в колата - не е извънредно да вземем за пример в университетските градове с малко достъпно жилищно пространство - трябва да се преценява с проблеми от съвсем друга страна. Тъй като в Германия има задължителна регистрация, службата за регистрация на жителите става дейна и се заинтересува, в случай че някой не е регистриран в апартамент. Превозното средство не се приема за апартамент.

Всеки, който е пиян, несъмнено трябва да прекара нощта в колата, преди да се прибере пийнал. Това по закон е добре, но експертите сочат, че е по-добре да не спите на шофьорското място, когато сте в нетрезво положение. Всяка обстановка в която наподобява, че следва да потеглите или просто сте карали и спрели, може да доведе до тежки санкции при положение на съмнение у служителите на реда. Дори в случай че ключът е в ключалката за запалване, това може да се смята за опит за шофиране. И също така - така или другояче е по-удобно на задната седалка!

Ако желаете да прекарате нощта в превозно средство през зимата, би трябвало да знаете, че е рисково! Трябва деликатно да помислите кои източници на топлота са подходящи за съответното превозно средство. Автомобилите за къмпинг обикновено имат газов радиатор или газова готварска печка, които можете да използвате за стопляне. Експертите обаче поучават да не оставяте устройствата да работят през нощта. Съществува риск от задушаване по време на сън.

Парното на автомобила също не е препоръчително да се употребява, защото двигателят би трябвало да остане работещ, за да работи. Това може да докара до навлизане на отработените газове във вътрешността на автомобила. Ако изберете този вид, несъмнено би трябвало да оставите прозореца полуотворен. За спокоен и на първо място здравословен зимен сън в колата специалистите на ARAG препоръчват уютно топло одеяло.

Ако нещата се развият от романтична вечер към по-сериозни неща в колата, експертите на ARAG показват, че сексът в колата не е строго неразрешен, само че само докато влюбените птици не желаят да бъдат открити и никой не се усеща обезпокоен от това. Ако има тъжба, ви заплашва или глоба до 1000 евро за полови актове на публично място, или даже санкция или лишаване от независимост до една година за причиняване на публични неприятности.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР