Пренебрегват се и се поругават всички препоръки, забележки, предупреждения от

...
Пренебрегват се и се поругават всички препоръки, забележки, предупреждения от
Коментари Харесай

Шефката на СЕМ Соня Момчилова: Избавихме се от репутацията си на бухалка

" Пренебрегват се и се поругават всички рекомендации, забележки, предизвестия от Европейската комисия по отношение на намесата на изпълнителната и на законодателната управляващи в работата на медиите и на регулатора. Не дръзвам да позволи, че хора с толкоз доста искания биха могли да са в незнание по отношение на това. Би следвало тези хора да са пропити от концепциите на европейските свободи ". 

Това сподели ръководителят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова по БНР. И акцентира, че регулаторът е задължен да влезе във функционалността си на органа, който стои зад правото и задачата на медиите да отстояват истината и да я оповестяват: 

" Да не се позволява интервенция, да не се позволява флирт. Прилъстяването през годините не приключва добре нито за властта, нито за медиите. Трябва с всичката мощ на убедеността си в правотата на думите си публицистите да приказват ". 

Момчилова увери, че Съвет за електронни медии извършва отговорностите си коректно и при установено нарушаване се постановат наказания. 

" Ние се избавихме от репутацията си на бухалка и се оказва, че диагностицирайки тежкия проблем за автоцензурата, за плахостта, за посивяването на говоренето, не с макетен нож, а с кроячна ножица ръководещите се опитват да нагодят медиите към своите потребности, към това голият цар да се наметне с заплаща на приятна медийна мъгла ". 

Тя разясни, че в момента СЕМ прави разбор по какъв начин в медиите се отразява тематиката с домашното принуждение.  " Фактите са чудовищни. Но ме тормози по какъв начин тази информация ще бъде използвана ", разяснява тя.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР