Премийният приход, реализиран чрез застрахователните брокери през първото полугодие на

...
Премийният приход, реализиран чрез застрахователните брокери през първото полугодие на
Коментари Харесай

Застрахователните брокери с над 851 хил. лв. премиен приход за първото полугодие

Премийният доход, осъществен посредством застрахователните брокери през първото полугодие на 2019 година, възлиза на 851 381 хиляди лева, което е  нарастване с 14 % на годишна база за интервала, оповестява Комисията за финансов контрол. От цялата сума, 773 892 хиляди лева са събрани изгоди на застрахователи със седалище в България и 77 489 хиляди лева в интерес на застрахователи, разположени в други страни.
Приходите от комисионни на застрахователните брокери към края на полугодието възлизат на 138 551 хиляди лева, нараствайки с 13 на 100 на годишна база.
От всички начислени комисионни 95 на 100 са приходите от застраховки в общото обезпечаване и 5 на 100 - в животозастраховането.
В структурата на осъществения посредством застрахователни брокери премиен доход по общо обезпечаване към 30.06.2019 година максимален дял заемат автомобилните застраховки - " Гражданска отговорност, обвързвана с притежаването и потреблението на МПС " (56,0 % от записаните награди по общо застраховане) и " Сухопътни транспортни средства, без релсови транспортни средства " (29.0 % от записаните награди по общо застраховане), следвани от " Пожар и естествени бедствия " (7.0 процента).
При животозастраховането, осъщественият посредством застрахователните брокери премиен доход към края на юни е главно по застраховка " Живот " и лихва (43,0 % от записаните награди по животозастраховане), следвана от застраховките " Заболяване " - (32,0 % ) и " Злополука " - (10 процента).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР