Преминете към Wordle, New York Times може да е намерил следващата си хитова игра

...
New York Times постигна незабавен успех с Wordle. Сега може
Коментари Харесай

New York Times постигна незабавен успех с Wordle. Сега може да има нов хит в ръцете си.

Нов пъзел, наречен Connections, официално се присъединява към портфолиото от игри на вестника тази седмица, след успешна лятна тестова фаза, където се превърна във втората най-играна игра на Times след Wordle въпреки минималната промоция. Играчите ще видят Connections да се появяват в приложението Игри на Times и в приложението за новини в раздела Игра от тази седмица.

Connections, която също може да се играе на десктоп и мобилна мрежа, е игра за асоцииране на думи, която представя на играчите 16 думи и ги предизвиква да ги групират заедно в четири различни теми. Играчите имат четири шанса да решат пъзела, преди да загубят.

 Connections е най-новият хит за New York Times. class= Connections е най-новият хит за New York Times. Ню Йорк Таймс

Джонатан Найт, ръководител на Games at the Times, каза пред CNN, че Connections е в процес на разработка от една година, като екипът на игрите е измислил идеята на „Game Jam“ (помислете си: хакатон, но за игри). След известна фина настройка на идеята, Connections стартира бета версия през юни, като пъзелът може да бъде намерен само чрез търсене или в менюто на други игри

Беше моментален хит, с милиони хора, които я играеха всяка седмица, каза Найт. Connections е „много достъпен и е много лесен за разбиране“. Пъзелът също е една от „най-редакторските игри“ на Times, като редакторът на Connections нарочно мисли за умни думи, които може да изглеждат групирани заедно, но всъщност не са свързани.

„Това е създаденият от човека компонент с конструктора на пъзел, който се изправя срещу тях всеки ден и се опитва да ги надхитри, както те се опитват да ви надхитрят“, каза Найт. „Мисля, че това е вид магия.“

Играчите няма да видят никакви промени в Connections, след като напусне бета версията в понеделник, знак, че „резонира с хората веднага“, каза Найт. Единственото ощипване, което Times направи в играта, беше изясняването на инструкциите по време на двумесечния бета период.

Растеж на игрите

Games and Timesдруги приложения като Cooking са съществена част от стратегията на Times за увеличаване на приходите отвъд рекламата. Приходите от абонаменти от дигитални продукти се увеличиха с близо 7% процента до 409,6 милиона долара през второто тримесечие на тази година, докато приходите от реклама останаха без промяна. В момента Times има 9,1 милиона абонати само за дигитално предаване.

Wordle продължава да бъде най-голямата игра, като нейната популярност има ефект на ореол върху стартирането на нови игри и добавянето на абонати. Играчите, които играят други игри, различни от Wordle, „преживяха рекорден ръст през последната година“, каза главният изпълнителен директор на Times Мередит Копит Левиен в скорошно обаждане за печалбите. „Гигантската аудитория, която сега имаме за игрите, продължава да стимулира стартовете както за нашия абонамент за игри, така и за пакета.“

Игрите помагат на Times да расте, защото новините са „претъпкана категория и пазарът за абонаменти е ограничен, до голяма степен от идеологията, а рекламата срещу новини е западащ пазар“, каза Брайън Мориси, автор на медийния бюлетин Rebooting пред CNN.

Въпреки че Times „вече завладява голяма част от пазара на абонамент за новини в САЩ, той може да расте повече в международен план“, каза Мориси. „Игрите се оказаха мощен начин за придобиване на нови клиенти, които може да са отворени за пакет с новини, но които иначе не биха се абонирали само за новини.“

Приложението Games на Times, което струва $4,99 на месец, е било изтеглено 11 милиона пъти в световен мащаб от януари 2019 г. според данни на Sensor Tower, като броят на изтеглянията се е увеличил със 76% на годишна база. Ръстът обаче се забави до 4% в сравнение с тримесечие.

Хит като Connections може да засили това. Найт каза „никога не казвай никога“, ако Connections може да надмине Wordle, но той не сравнява успеха на игра на Times с Wordle, тъй като това беше „вирусен феномен, който събра целия свят, а вие не виждате тези неща много често в живота, много по-малко една година по-късно.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР