Преминаващият през централните части на Балканския полуостров средиземноморски циклон Татяна“

...
Преминаващият през централните части на Балканския полуостров средиземноморски циклон Татяна“
Коментари Харесай

Сняг покри София, оранжев код за столицата и Западна България - ето къде има тапи и чисти ли се добре

Преминаващият през централните елементи на Балканския полуостров средиземноморски циклон „ Татяна “ покри по-голямата част от България със сняг. „ Оранжев “ и „ жълт “ код за значителни превалявания е разгласен за съвсем цялата страна.

В София на терен по избраните местостоянки чакат 147 снегорина, а разчистване правят близо 60 машини, оповестиха от Столичната община. Фирмите, ангажирани с дейностите, разпръскват смеси против замръзване предпочитано по трасетата на всеобщия градски превоз и съществени улици в регионите, написа ПИК.

Във връзка с преваляванията от сняг със смеси против замръзване се обработват елементи от регионите Витоша, Панчарево, Овча купел, Банкя и Кремиковци. Обработват се и общински пътища при селата Сеславци, Желява, Горни Богров и други Трябва да стартира и обработка на моста при бул. “Андрей Ляпчев “. За столицата е разгласен оранжев код за мощни превалявания, които ще продължат и в идващите 24 часа, като се чака снежната завивка да доближи до 5-6 см. Дъжд и мъгла затрудняват придвижването по автомагистрала „ Тракия “ в сектора от Пловдив до Пазарджик.

Видимостта в региона е до 100-150 метра. Пътни настилки са мокри и хлъзгави. В региона на Вакарел също има мъгла и за сигурност на придвижването е належащо водачите да карат деликатно, с по-ниска скорост, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Валежите от дъжд и сняг се чака да спрат във вторник следобяд, само че ниските температури ще се запазят през цялата седмица.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР