Премиерският стол на Борис Джонсън днес заплашително се разклати. Полицията

...
Премиерският стол на Борис Джонсън днес заплашително се разклати. Полицията
Коментари Харесай

Полицията се зае с разпивките на Даунинг стрийт по време на локдауна

Премиерският стол на Борис Джонсън през днешния ден заплашително се разклати. Полицията се зае с следствието на разпивките в държавната резиденция на " Даунинг стрийт " 10 в Лондон по време на локдауна.

Би Би Си оповестява, че столичната полиция стартира следствие на празненства, извършени в градината на " номер 10 " по време на пандемията. Комисар Кресида Дик споделя, че изследват „ евентуални нарушавания на наредбите, свързани с COVID-19 “ в " Даунинг стрийт " (адресът на министър-председателя - б.р.) и " Уайтхол " (лондонската улица, на която са множеството министерства - б.р.) през 2020 година

Тя сподели, че следствието е почнало като " резултат от информацията, предоставена от екипа за следствие на кабинета ", управителен от държавната служителка Сю Грей. Кабинетът съобщи, че личното следствие на Грей ще продължи. Според Би Би Си отчетът на Грей няма да бъде оповестен, до момента в който полицейското следствие е в ход.

Новината идва след нови изказвания за тържество за рождения ден на премиера през юни 2020 година

" Даунинг стрийт " призна, че личният състав се е събрал на " номер 10 ", с цел да отпразнува рождения ден на Борис Джонсън, когато първият локдаун поради COVID-19 към момента беше в действие. Министрите обаче оспориха броя на присъстващите и приканиха за „ самообладание “, до момента в който Грей продължава с установяването на обстоятелствата.

Комисар Дик сподели, че схваща " дълбокото публично безпокойствие " по отношение на изказванията за празненства на " номер 10 " във време, когато елементарните британци са правели " големи жертви " поради пандемята. Тя призна, че обикновено полицията не би разследвала неща, случили се преди две години, само че че в тази ситуация става дума за обвинявания в " най-сериозни и крещящи " нарушавания на разпоредбите.

Би Би Си разяснява, че не трябва думите " полицейско следствие " да водят до драматизъм и до прибързани заключения.

Признавайки, че това е значимо развиване в сюжета, журналистът Адам Флеминг предизвестява, че в тази ситуация може да става дума за административни нарушавания, а не за закононарушения и че те водят до санкции, а не до затвор.

Той акцентира и че публиката още нищо не знае за самото следствие - да вземем за пример за какъв брой от празненствата на " Даунинг стрийт " 10 и на други държавни адреси се отнася то и в какъв брой от тях е взел участие министър-председателят. Не се знае и дали полицията ще го разпитва.

Едно е несъмнено съгласно Би Би Си - тази история ще подвига още доста звук и за по-дълго от предстоящото.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР