Премиерите на Гърция Алексис Ципрас и на Северна Македония с

...
Премиерите на Гърция Алексис Ципрас и на Северна Македония с
Коментари Харесай

Ципрас и Заев с награда и признание по решаване на спора за името

Премиерите на Гърция Алексис Ципрас и на Северна Македония с премия и самопризнание по решение на разногласието за името, осведоми БНР.

Наградата AmarkableAchievementAwards 2019 се присъжда след гласоподаване на платформата Emerging Europe за забележителни политики в Европа.

Наградата се връчва на двамата министър председатели за Преспанското съглашение, подписано предходната година, което приключи разногласието сред двете страни за името на Македония. Гърция и Северна Македония получиха за следващ път висока оценка за политика, която се дефинира като „ доста достижение в Източна Европа “.

В Гърция мненията за премията имат противоположен знак. Антиправителствените медии разгласиха новината на първа страница, с цел да засилят недоволството на гърците против СИРИЗА седмица преди парламентарните избори. Опозицията го употребява за привличане на гласове на съперниците на съглашението.

В същото време ръководещата партия СИРИЗА даже не включи в преизборните си изяви тематиката за името на Македония. Анкетите демонстрират, че 70% от гърците не са съгласни с това съглашение, а СИРИЗА изгуби позиции в северната част на страната на евроизборите в края на май.

Консерваторите от „ Нова Демокрация ", които по прогнози се чака да завоюват парламентарния избор след седмица, ускориха влияниети си с заричане да блокират влизането на Северна Македония в Евросъюза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР