Премиерата на новата книга на Антон Баев Змията. 46 легенди

...
Премиерата на новата книга на Антон Баев Змията. 46 легенди
Коментари Харесай

НБ „Иван Вазов“ представя новата книга на Антон Баев

Премиерата на новата книга на Антон Баев „ Змията. 46 митове за Сътворението “ ще се състои в Народна библиотека „ Иван Вазов “ в Пловдив. Литературната среща е от 18 часа. Книгата ще бъде показана от писателя Красимир Димовски.

Змията е многопосочен знак.Тя е знак на прегрешението, на дамата, на грехопадението. Ако щете и на гибелта, само че също по този начин е и знак на лекарството, на лечебното, на измъкването, на прераждането, на спасението “, съобщи в изявление за предаването „ Точно през днешния ден “ на Радио Пловдив Антон Баев.

Писателят Георги Господинов дефинира книгата „ Змията. 46 митове за Сътворението “ като една от най-зрелите и мощни книги на поета и публицист Антон Баев.

„ Майсторско заплитане на ежедневие и мит, каквото виждаме в най-хубавите мостри на литературата. Магическото просветва сред редовете и прави това, което е пред очите ни, да се разклонява и обраства със смисли, да търси изход към възвишеното. Лекотата, с която се четат тези разкази, е още по-удивилтелна поради тяхната дълбочина и многопластовост. Внимателният четец ще открие най-важните класове от българската и международна разказваческа традиция. И още – школуване при устните истории, които всички сме слушали от нашите прародители “, споделя за книгата Георги Господинов.

След представянето на книгата ще има диалог с Антон Баев. От столицата на Съединението започва турнето на книгата и ще мине през другите две български столици – старопрестолната Търново (20.04), и новопрестолната – София (27.04).

В звуковия файл можете да чуете цялото изявление с  Антон Баев .
https://plovdiv-online.com/wp-content/uploads/2023/04/td_18042023_baev_antonia.mp3
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР