Премиерата на филма ще бъде на 10 януари 2023 година

...
Премиерата на филма ще бъде на 10 януари 2023 година
Коментари Харесай

Показват документалния филм за Кристиан Таков в Русе

Премиерата на кино лентата ще бъде на 10 януари 2023 година от 18:30 часа в зала „ Русе “ на НУИ „ проф. Веселин Стоянов “

Документалният филм за живота и активността на доцент Кристиан Таков „ Моралът е положителното “ ще има своята премиера в Русе през януари, оповестява.

На 10 януари 2023 година от 18:30 часа в зала „ Русе “ на НУИ „ проф. Веселин Стоянов “ филмът ще бъде показан от режисьора и сценарист Веселин Диманов.

„ Моралът е положителното “ наблюдава живота на доцент Кристиан Таков от детската стая, през ученическия чин и студентската пейка, до преподавателската катедра и социална естрада, като ги слага в подтекста на историческите събития от последните десетилетия в България.

Филмът включва голям брой усърдно издирени и непубликувани до момента архивни фрагменти и документи, както и поредност изявленията със фамилията, сътрудници, другари и съидейници на доцент Таков. Събрани дружно, те построяват поредно облика на известния правист, интелектуалец и държавник и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, правдивост, морал и добрина се потвърждават всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан.

Филм-послание за един невероятен човек, пристигнал в нашия свят с задача.

Кристиан Таков е роден в София. През 1984 година приключва със златен орден за отличие Немската езикова гимназия в столицата. След това приключва „ Право “ в Софийския университет. От 1992 година е бил помощник по гражданско, фамилно и комерсиално право в Юридическия факултет на Софийския университет. През 1993 – 1994 година е хоноруван учител по фамилно и облигационно право в Юридическия факултет на Университета за национално и международно стопанство в Монтана и от 1993 година до 1997 година – в Нов български университет. През 2009 година става доцент в Юридическия факултет на Софийския университет. От 2012 година до 2017 година е бил консултант на президента Росен Плевнелиев по правни въпроси. От 1994 година е бил съдия в Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата, през 2004 година става и негов ръководител. Член на Консултативния съвет по законодателството (2001-2002) и на Надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен надзор.

Билетите са към този момент в продажба онлайн в мрежата на Ентейс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР