Премиерата на „Арабеск“ в Музикалния театър „Стефан Македонски“ на 16

...
Премиерата на „Арабеск“ в Музикалния театър „Стефан Македонски“ на 16
Коментари Харесай

„Арабеск“: поглед в Черната кутия

Премиерата на „Арабеск“ в Музикалния спектакъл „Стефан Македонски“ на 16 ноември четвъртък беше почетена от почитатели, публицисти и представители на балетно-хореографската колегия. Безспорно представлението „Градски звук – черната кутия“ събра елитна аудитория. Въпросът е че доста хора, които се интересуват от изкуството изобщо, от танцовото изкуство в частност и най-много от актуален танц, пропуснаха страхотна вечер.
 az1 „Моето второ Аз“ от Асен Наков.
Първата част беше хореографията на Филип Миланов с помощник-хореограф Валери Миленков. В три истории, разказани забавно и на понятен език, спектакълът Save the Kid третира проблемите на младежта и напълно разумно се прави от млад екип. Изпълнителите до един са възпитаници – от Националното учебно заведение за танцово изкуство и едно момиче от Английската гимназия.

Вторият театър се оказа извънредно висока летва освен за стандартите на България. „Моето второ Аз“ на Асен Наков, е произведение с бездънен смисъл, богат и автентичен хореографски език, с идеална конструкция и мощна поанта. В допълнение хореографът е подбрал извънредно удачно танцьорите си, тъй че към високо идейното наличие се наслагва и забележителното танцьорско и артистично осъществяване на Даниела Иванова, Петя Колева, Елизабет Якимова, Елена Китова и Стефан Вучов. За отбелязване е представянето на Елена Китова, която към момента е ученичка в балетното учебно заведение. Като цяло тази забележителна творба е не просто добър танцов театър, а чиста проба изкуство.
Да се надяваме, че страхотният план на фондация Fineact и „Арабеск“ още веднъж ще бъде игран на сцената на Музикалния спектакъл. „Градски звук – черната кутия“ е следващият сполучлив театър от поредицата събития, с които балетната натрупа отбелязва 50-годишния си празник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР