Премиерът взе участие в честванията на 80-годишнината от спасяването на

...
Премиерът взе участие в честванията на 80-годишнината от спасяването на
Коментари Харесай

Донев: Решението за преместването на Паметника на Съветската армия да се вземе след изборите


Премиерът взе присъединяване в честванията на 80-годишнината от спасяването на българските евреи в Кюстендил

Решението за преместването на Паметника на Съветската войска в София би трябвало да се вземе след изборите, сподели през днешния ден в Кюстендил служебният министър председател Гълъб Донев, съобщи БГНЕС.

Донев взе присъединяване в честванията на 80-годишнината от спасяването на българските евреи, дело на „ Кюстендилската петорка “, отпред с Димитър Пешев.

Премиерът държа слово и сервира венец пред паметника на Димитър Пешев и цветя на плочата пред дома на Иван Момчилов.

По мотив махането на Паметника на Съветската войска, министър председателят сподели следното: „ В разгара на предизборната акция политиците не би трябвало да опълчват хората едни на други. Трябва да се търсят взаимни решения. Историята би трябвало да бъде предмет, който учим, посредством който помним нашето минало, нашите събития, нашите герои от предишното, от които да се учим. Така че, дано политиците да оставят тази тематика за след изборите в спокойна конюнктура да се вземе най-правилното решение “, безапелационен бе Гълъб Донев.

Донев разяснява и подготовката за идните избори, като увери, че тя върви по график.

„ Правителството подкрепя дейностите по провеждането на изборите. Знаете, че беше призната план-сметка, която бе допълнена с 6.5 милиона лв., с цел да бъде обезпечено новото условие съгласно Изборния кодекс за видеонаблюдението и видеозаснемането. Виждате, че стартират всеобщи инспекции и акции от страна на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и другите контролни органи, които наблюдават за купения избор, за корпоративния избор, тъй че да можем да осигурим едни почтени и демократични избори “, безапелационен бе министър председателят Гълъб Донев.

„ Такива избори, каквито нашата страна е имала през последните няколко десетки години “, добави той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР