Премиерът Тереза Мей изказа днес подкрепа за британския посланик в

...
Премиерът Тереза Мей изказа днес подкрепа за британския посланик в
Коментари Харесай

Тереза Мей подкрепи изпадналия в немилост пред Тръмп британски посланик в САЩ 

Премиерът Тереза Мей изрече през днешния ден поддръжка за английския дипломат в Съединени американски щати Ким Дарък, откакто президентът Доналд Тръмп публично приключи контактите си с него. Подкрепата идва на фона на мненията за оповестена в "Мейл от сънди " дипломатическа преписка, в която Дарък окачествява администрацията във Вашингтон като "нефункционираща ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В няколко следващи поста в "Туитър " Тръмп съобщи, че посланикът "не е харесван, нито добре възприеман " в Съединени американски щати, че "повече няма да работим с него " и че Мей е основала "бъркотия " с Брекзита, макар че той ѝ е споделил какво да прави. Освен това Тръмп изиска идващото държавно управление на обединеното кралство да прати различен дипломат.

В удостоверение на опасността Дарък не беше поканен на формалната вечеря в Белия дом в чест на емира на Катар.

Докато английските управляващи търсят отговорните за приключването на информацията, видният реакционер и някогашен външен министър Уилям Хейг съобщи, че държавното управление вярно поддържа посланика. "Не може да бъде сменян дипломат по искане на страната хазаин ", съобщи Хейг пред Би Би Си. По думите му работата на посланиците е да дават "честна оценка " за събитията в страната.

Журналистката, разгласила каблограмата, е твърда привърженичка на Брекзит и доближена на водача на "Партията за Брекзит " на Найджъл Фараж. Навремето Тръмп бе споделил, че Фараж би приключил "добра работа " като английски дипломат във Вашингтон, напомня АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР