Премиерът Стефан Янев поднесе съболезнования на близките на загиналите в

...
Премиерът Стефан Янев поднесе съболезнования на близките на загиналите в
Коментари Харесай

Стефан Янев поднесе съболезнования на семействата и близките на загиналите при пожара в с. Рояк

Премиерът Стефан Янев сервира съболезнования на околните на починалите в пожара в старческия дом във варненското село Рояк, при който починаха 9 души.

"Поднасям своите дълбоки и откровени съболезнования към фамилиите и околните назагиналите в резултат на пожара в дома за възрастни хора в село Рояк. В този тежък миг, както аз, по този начин и цялото служебно държавно управление, сме съпричастни към тяхната болежка. На потърпевшите поисквам бързо възобновяване, воля и сили за справяне с следствията от този тежък случай.В момента органите на централната и локалната власт поставят всички нужни старания, с цел да окажат подпомагане на пострадалите ". Това написа той във Фейсбук.



"Компетентните институции работят и за изясняване на събитията и аргументите за тази голяма покруса.Малко по-рано довечера разговарях с вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков. Министерството на труда и обществената политика в незабавен порядък ще направи обзор на всички благоприятни условия за поддръжка на потърпевшите поради пожара. Разпоредих също по този начин да бъдат проведени задълбочени и прецизни инспекции от страна на Министерство на вътрешните работи в този вид обществени институции в полза на тяхната по-голяма сигурност. Поклон пред паметта на починалите. Още един път сервирам своите откровени съболезнования към околните им. Непрежалима е загубата ", написа още Стефан Янев.

Разследването на случая, при който починаха 9 души, продължава. Имало е и обгазени.

По първични данни огънят е почнал от покривната структура на постройката

и е засегнал третия етаж. Предполагаемата причина за случилото се е късо съединяване в помещението, в което се намират бойлерите, оповестява

Пожарът бързо е бил овладян от пристигналите на място пожарни коли. Обитателите на дома са били евакуирани. Очаква се заключението на проверяващите след първичните огледи.

Районът към момента е отцепен, не престават огледите.

"Първоначалният оглед е осъществен през нощта. Телата са извозени в правосъдна медицина ", съобщи Атанас Михов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР