Премиерът Риши Сунак сложи край на дългогодишните спекулации, като се

...
Премиерът Риши Сунак сложи край на дългогодишните спекулации, като се
Коментари Харесай

Сунак стартира предизборния сезон във Великобритания

Премиерът Риши Сунак постави завършек на дългогодишните спекулации, като се отхвърля от част от огромната скица за високоскоростна железница. Това стана по време на речта му, с която закри годишната конференция на ръководещите консерватори.


Дългоочакваното му послание в Северозападна Англия на процедура даде старт на акцията за идващите парламентарни избори във Англия, които се чака да се проведат през идната година.

" Слагам завършек на тази дългогодишна сага ", съобщи Сунак пред делегатите под бурни овации и радостни възгласи, потвърждавайки, че анулира северния сектор на железопътната линия HS2 - извънредно противоречив ход, който засенчи годишното събитие.

" Отменям останалата част от плана HS2 и на нейно място ще реинвестираме всяко едно пени, 36 милиарда паунда (43,6 милиарда долара), в стотици нови транспортни планове на север, в Мидландс, в цялата страна ", сподели той на конференцията на Консервативната партия в Манчестър, Северозападна Англия, препоръчана последна точка за новата железопътна връзка.

43-годишният водач на Обединеното кралство е изправен пред нелекото предизвикателство да сплоти торите, с цел да завоюва изборите - които би трябвало да се проведат най-късно до януари 2025 година, след няколко години на разрушителни кавги и дълбоки стопански проблеми.

Партията, която е на власт от 2010 година насам, изостава от главната лейбъристка съпротива в социологическите изследвания през целия мандат на Сунак.

Но признаците, че разликата може да се понижи, дадоха искрица вяра, до момента в който народните представители се събираха.

Сунак мина в режим на предизборна акция, засилвайки офанзивите против лейбъристите след поредност от популистки политически изказвания и завои, целящи да прокарат разграничителни линии с главната съпротива.

Решението да се откаже от HS2 е непопулярно измежду някои тори.

Анди Стрийт, кмет на района Уест Мидландс, който обгръща Бирмингам, обмисля да напусне в символ на митинг.

Съобщава се, че той е отменил планувано пътешестване в чужбина, с цел да остане в Манчестър за оповестяването на решението.

Сунак, който е министър-председател от близо година, дефинира решението като фискално благоразумно заради възходящите разноски.

" Казвам на тези, които поддържаха плана, че обстоятелствата са се трансформирали и вярното нещо, което би трябвало да се направи, когато обстоятелствата се трансформират, е да имаш смелостта да промениш посоката ", сподели той.

Той се пробва да се показа като водач, който е подготвен да взема сложни и от време на време непопулярни решения.

" Правя нещата вярно и деликатно... само че също по този начин съм подготвен да върша неща, които са смели, които са разнообразни ", сподели Сунак пред ITV News.

Лидерът уточни като образци неотдавнашното си намаляване на темпото на английската стратегия за нулево чисто ползване и проектите си за нови политики " в интерес на колите ".

" Имам друг метод към политиката ", сподели той пред " Скай нюз " в друго изявление преди речта си. " Мисля, че хората са изтощени от политици, които са... фокусирани върху лесния излаз, краткосрочните решения. "

Но Сунак е изправен пред нелеката задача да убеди гласоподавателите да останат с торите след 13 години и опустошителни интервали на разтърсвания при директните му прародители Лиз Тръс и Борис Джонсън.

Най-голямата рецесия на разноските за живот от едно потомство насам, както и необятно публикуваните протестни дейности, способстват за това предизвикателство.

Предстоящите три частични избори могат да разкрият мащаба на идната задача, като консерваторите рискуват да изгубят всеки от тях, макар че завоюваха два от тях през 2019 година

Лейбъристите, които стартират годишната си конференция в Ливърпул този уикенд, водят в изследванията с повече от 20 пункта.

Въпреки че няколко скорошни изследвания демонстрират, че разликата се свива, партията наподобява уверена в първото си завръщане в държавното управление, откогато Гордън Браун беше министър-председател през 2010 година

Ново изследване на Savanta демонстрира, че преднината на партията е повишена до 19 пункта, което е с пет пункта повече от последното изследване.

То също по този начин демонстрира, че към една трета от гласоподавателите на Консервативната партия през 2019 година считат Риши Сунак за " незапознат ", като броят на всички интервюирани се усилва до съвсем шест от 10.

" Въпреки че общото предписание на английските парламентарни избори е " постоянно залагай на консерваторите ", действителността е, че те изчерпаха опциите си ", съобщи пред Агенция Франс Прес Ричард Кар, доцент по обществена политика и тактика в университета " Англия Ръскин ".

" Техният дневен ред, в който се приказва за дълготрайни решения, като в същото време се вършат лесни избори, които наподобяват предопределени само за усмиряване на партийната база, надали е пореден ", добави Кар, който е редактор на алманах, отдаден на актуалната Консервативна партия.

" Изправени пред лейбъристка съпротива, която се е съвзела, най-вероятният резултат е доста проваляне на изборите. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР