Премиерът разпореди и по-добра охрана на ремонтите по пътищата и

...
Премиерът разпореди и по-добра охрана на ремонтите по пътищата и
Коментари Харесай

Борисов разпореди засилване на охраната в селата до седмица

Премиерът разпореди и по-добра защита на ремонтите по пътищата и в случай че се наложи включване на служителите в запълването на дупките.


Противодействието на битовата престъпност в дребните обитаеми места ще е новият приоритет на вътрешния министър Валентин Радев. Това стана ясно от оповестена стенограма от днешното съвещание на държавното управление. Според нея, министър председателят подрежда на вътрешния министър до 29 март да е направил цялостен разбор на положението на видеонаблюдението и наличието на полиция в дребните обитаеми места.
Бойко Борисов, министър председател: Коалицията сме поели ангажимент да свършим работа във връзка с битовата престъпност, наличието на полицията или видеонаблюдение. Оставяш всичко друго и се занимаваш единствено с това.
По данни на вътрешното министерство в България има 5256 обитаеми места, от които градовете са 357.
Бойко Борисов, министър председател: Да се направи видео наблюдениеq където няма, или служители на реда, като видеонаблюдението да се изведе в полицейската работа. Заемаш се с тази задача и да я приключиш до един месец. До разбора в Хисаря това би трябвало да е реалност.
Националното заседание в Хисаря ще се организира на 29 март.

Друга тематика, която министрите разискаха в детайли е положението на пътищата у нас. Премиерът Борисов се обърна непосредствено към районния министър Николай Нанков.

Бойко Борисов , министър председател: Има справедливи аргументи да се отворят доста дупки по улиците – от минус 10-15 градуса за един ден стана плюс 20 градуса. То, дето се вика, в случай че е пломба на зъб при такава внезапна температура – пада.
Министър-председателят сподели също по този начин, че сега има сили, мощности, воля и предпочитание за справяне с казуса и застраховане на безвредното прекосяване на водачите на леки коли през секторите в ремонт.
Бойко Борисов , министър председател: Възлагаш на регионалните началници – всеки приказва с кмета, вършат си график. Защото има тук-там отворени такива ями, които в този момент като падне дъждът не се виждат и ще се пребие човек. Докато не се оправи – ще стои там. Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и предпочитание. Не единствено да записваме хорското злощастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през акъла, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало – всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи – стоят, сигнализират ".
Регионалният министър Николай Нанков одобри задачата от премиера и изясни, че от петък е изнемощял режима за зимно разчистване, само че при бъдещи превалявания, поднадзорните му ведомства са подготвени да реагират. Той също по този начин сподели, че ремонтите са почнали от 16 март.
Николай Нанков , министър на районното развиване и благоустройството: Най-тежките сектори бяха упоменати – скоростни пътища. По „ Тракия “ ситуацията е в действителност трагично, в остарялата част на „ Тракия “ – от Пловдив към Стара Загора. Уикендът по тази част на „ Тракия “ и по Е-79 сред Враца и Монтана беше мобилизиран 30% от ресурса на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Ремонтът на автомагистрала " Хемус " ще стартира в четвъртък, сподели още Нанков. Ще бъде ремонтиран сектора от Ябланица до пътен възел " Боаза ", който включва разклона за Тетевен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР