Премиерът посети нова фармацевтича база към Антибиотик-Разград. Инвестицията за новата

...
Премиерът посети нова фармацевтича база към Антибиотик-Разград. Инвестицията за новата
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Имаме готовност за започване на производството на български ваксини

Премиерът посети нова фармацевтича база към " Антибиотик " -Разград. Инвестицията за новата апаратура е над 120 млн. лв., излиза наяве от видео, което министър-председателят разгласява във Фейсбук. С него са шефът на Агенцията по медикаменти, заместник-министърът Николай Нанков и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.
От диалога с шефа на завода стана ясно, че всичко по този начин е проведено, че да не се смесват потоците при производството на разнообразни ваксини. До 7000 ваксини на час ще могат да се създават в завода.
 Борисов: Въпреки пандемията вложенията в България се увеличават(ВИДЕО) Борисов: Въпреки пандемията вложенията в България се увеличават(ВИДЕО)
„ Въпреки пандемията вложенията в България освен не понижават, само че и се усилват. Имаме доста добре квалифицирани служащи,...
" Имаме подготвеност за започване производството на български ваксини. Като споделиха от Pfizer/BioNTech, че би трябвало да ги пазим, една седмица бяха в стрес моите хора ", означи Борисов. " Обещах пред Европейската комисия да изпратим незабавно на какъв стадий е нашата база. За наша наслада, вие сте мислили далновидно и когато другите стартират да вършат, ние да сме на стадий монтиране на машини. Много съм благополучен, тъй като на европейската карта за имунизация ще се причисли и България. Много страни ще си отдъхнат. Дори да започват през днешния ден другите, ще са с 16 след нас, а ние за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи ", съобщи министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР