Премиерът отказа да се премести в БоянаТърсят квартира на гардове

...
Премиерът отказа да се премести в БоянаТърсят квартира на гардове
Коментари Харесай

НСО охранява Кирил Петков и пред дома му

Премиерът отхвърли да се реалокира в Бояна
Търсят квартира на гардове до премиерското жилище

НСО охранява 24 часа премиера Кирил Петков пред входа на дома му, както и пред кооперацията, в която живее. На разположение на министър-председателя са и джип и лимузина със водачи от службата, както и един авариен екип от петима от НСО.

Денонощната защита на министър-председателя е от 10 индивида, като единият екип е авариен. За него се търси квартира наоколо до дома на министър-председателя, с цел да се спазят разпоредбите на службата. Резервният екип е в подготвеност във всеки миг да тръгне с премиера.

Бивши чиновници на НСО обясниха пред “Труд”, че защитата на Петков ще е много по-скъпа поради отхвърли му да се реалокира във вилата на “Секвоя” в Бояна, където са обезпечени всички условия за защитата.

Друг проблем е желанието на министър-председателя да върви пешком, където с изключение на двете коли на НСО, които го следват, към него са и най-малко трима гардове, които вървят пешком.

За разлика от другите ВИП персони, които по закон се охраняват, президент, министър председател и ръководител на Народно събрание нямат право да се откажат от услугите на НСО. Единственият метод това да се случи е посредством смяна на закона за службата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР