Премиерът отговаря на въпроси във фейсбук. Това е поредна инициатива

...
Премиерът отговаря на въпроси във фейсбук. Това е поредна инициатива
Коментари Харесай

Премиерът отговаря на въпроси във фейсбук

Премиерът дава отговор на въпроси във фейсбук. Това е поредна самодейност на Николай Денков.

Повод този път е това, че на 6 октомври държавното управление навърши четири месеца. Денков ще приказва онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook. Излъчването стартира в 9,00 ч. и ще продължи един час.

 Въпроси към акад. Денков могат да се задават авансово в мненията под видео анонса на премиера. 

Питания могат да бъдат отправяни и по време на живото лъчение на страницата на Министерския съвет във Facebook. 

Предишната сходна самодейност бе във връзка 100 дни на Кабинета.

Сериозна интернационална конюнктура

Заради обстановката в Израел министър председателят събра Националният контратеростичен център. Той основан по Закона за противопоставяне на тероризма. Държавната организация “Национална сигурност ” (ДАНС) е негов координатор.

Центърът проучва и прави оценка на терористичната опасност за съответни обекти и лица на национално, регионално и общинско ниво. В същото време и предлага на министъра на вътрешните работи определянето на равнището на опасността и въвеждане на степен на подготвеност.

Служители на ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Държавна организация „ Разузнаване “, работа „ Военно разузнаване “ и работа „ Военна полиция “ към Министерството на защитата реализират дейностите на Центъра.

Ситуацията се обостри

Израел стартира цялостна обсада на линията Газа, спирайки доставките на храна, гориво и електричество за палестинския анклав. Това заяви в понеделник министърът на защитата на еврейската страна Йоав Галант.

“Дадох заповед – Газа ще бъде в цялостна обсада. Няма да има доставки  на електричество, храна или гориво. Ние се борим с варварите и ще дадем подобаващ отговор ”, сподели министърът след оперативното заседание. Изявлението му беше публикувано от пресслужбата на Министерството на защитата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР