Премиерът обяви категорично, че повече няма да се затварят нито

...
Премиерът обяви категорично, че повече няма да се затварят нито
Коментари Харесай

Борисов категоричен, повече няма да се затваряме

Премиерът разгласи изрично, че повече няма да се затварят нито границите, нито публичните места, а от 15 до 30 юни ограниченията ще бъдат разхлабени изцяло. Според него силата на епидемията към този момент не е по този начин мощна и лечебните заведения са укрепени задоволително.

" Но против нелепостта не можем да създадем нищо. Когато знаеш, че си инфектиран и вървиш, подлагаш на риск огромни групи хора. Виждате, че където има клъстери, постановяваме дисциплинираност. В шуменското село просто такава нямаше ", сподели Бойко Борисов преди началото на държавното съвещание. 

Той е на мнение, че няма изгода от всеобщото тестване, защото към момента няма ваксини. Борисов разгласи още, че на следващия ден ще беседва с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с цел да капарира авансово закупуването на ваксини против COVID-19.

" Европейска комисия желае авансово да капарираме за ваксини, с цел да може, когато излезе имунизацията да имунизираме целия Европейски Съюз. А в София към този момент има митинги, няма ваксина, само че има митинги. Ваксината е доброволна - който желае! ", посочи министър-председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР