Премиерът обяви какво са решили за строителните фирми, на които

...
Премиерът обяви какво са решили за строителните фирми, на които
Коментари Харесай

Кирил Петков: Предлагаме над 600 млн. да се платят веднага на строителните фирми

Премиерът разгласи какво са решили за строителните компании, на които страната дължи доста пари.

Над 600 млн. лв. да се платят незабавно на строителните компании след глоба на Народното събрание.Това съобщи премиерът Кирил Петков.

" Истината е, че в този миг ние предлагаме над 600 милиона, което е към 50% от парите, да се платят незабавно на строителните компании. И останалите 50% да минават през парламентарни комисии, откакто има отчет на специалисти, че тези действия са действително осъществени. Последното нещо, което желаеме да създадем, е да платим едни пари за действия, които не са осъществени или не са осъществени изцяло ", посочи той.  

По думите му предлагането е „ санирането на договорите ” за първите 50% от парите да мине в четвъртък.

" При изискване, че вторите 50% минават през парламентарен доклад и комисия ", акцентира Петков. 

Той разяснява и сагата към избора на началник на Българска народна банка, като изрече мнението, че би трябвало да има единна кандидатура, зад която да застанат всички съдружни сътрудници. 

" Г-н Каримански има поддръжка на един от четирите. Това не е верният метод да се взимат решения за толкоз значими постове ", добави министър-председателят.

По думите му държавното управление няма да работи независимо по тематиката за РСМ, а решенията ще се взимат от Народното събрание, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР