Премиерът обвини „Булгаргаз“ за високата цена на газаНа пресконференция след

...
Премиерът обвини „Булгаргаз“ за високата цена на газаНа пресконференция след
Коментари Харесай

Премиерът обвини „Булгаргаз“ за високата цена на газа

Премиерът упрекна „ Булгаргаз “ за високата цена на газаНа конференция след изключителното държавно съвещание министър председателят упрекна досегашното управление на „ Булгаргаз “ за високите цени на газа.

„ Водим следствие и сме сигурни, че тяхната активност е част от казуса с високите цени на газа. Трябва да се види какъв % идва от „ Газпром “ и какъв от азерския газ и дали това е предопределило повишението на цените “, добави той.

По думите на Петков се чака службите да издигнат и обвинявания. Премиерът разясни, че сегашните назначения в Борда на „ Булгаргаз “ са краткотрайни, а непрекъснатите ще станат факт след обществени състезания, които ще се проведат по най-прозрачния метод.

Според Петков е имало явен спор на ползи за сметка на българските консуматори.

Премиерът заяви още, че ДАНС ревизира откритите от „ Спаси София “ обилни разлики в цените на една и съща лампа, купена по разнообразни процедури.

„ Докато не почистим тези публични поръчки, не може да приказваме, че общините просто нямат пари за осветяване. Може да има и такива общини, само че ще пожелаеме точните елементи тъкмо за какви пари става дума, тъй като както всички знаем, осветлението не е огромен % от разноските на общините. Искаме да отделим политическия пиар, с който ни заливат от заран до вечер, с действителните потребности и действителната потребност от помощ “, акцентира той.

Министър-председателят беше безапелационен, че в сметките за ток за месец февруари, ще бъдат отразени обезщетенията за декември и за януари.

„ Започваме работна група, в която ще се разискват помощите за общините за лечебни заведения, детски градини, учебни заведения ", сподели Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР