Премиерът Николай Денков заяви в Народното събрание, че трябва да

...
Премиерът Николай Денков заяви в Народното събрание, че трябва да
Коментари Харесай

Денков иска да се преформулират правомощията на президента

Премиерът Николай Денков съобщи в Народното събрание, че би трябвало да се преформулират пълномощията на президента, тъй че да се възвърне правилото на разделяне на управляващите.

Той уточни нуждата от промени в някои закони, с цел да се подсигурява този принцип, като не изключи и промени в Конституцията.

Повод беше оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, чието освобождение беше отказано от президента Румен Радев. Според Денков, проблемите в Министерство на вътрешните работи са съществени и няма по какъв начин министерството да работи в двувластие. И уточни вид да се реши това:

" Това може да стане посредством смяна в Конституцията, посредством смяна в законите или в случай че президентската институция си даде сметка, че посредством служебните държавни управления тя е нарушила това разделяне на управляващите, да си даде сметка, че в действителност тя е преяла с власт, в случай че употребявам този вид реторика и че е добре да върнем разделянето на управляващите там, където би трябвало да бъде ".

Николай Денков отхвърли да има политически претекстове при освобождението на Петър Тодоров и удостовери, че държавното управление ще предложи за основен секретар на Министерство на вътрешните работи заместникът му Живко Коцев.

Премиерът Николай Денков чака да има ротация в държавното управление, само че под изискването, че Народното събрание ще реши това.

" Нашата работа е да си вършим работата. Да свършим нещо, което да е потребно за хората. Ето, чакаме бюджет, подготвихме всички закони, които се чакаха за тази есенна сесия, импортирани са в Народното събрание и продължаваме да работим. Както всяко държавно управление, до момента в който има политическа поддръжка в Народното събрание, ние ще действаме по нашата стратегия ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР