Премиерът Николай Денков заяви, че не вижда нужда от оставката

...
Премиерът Николай Денков заяви, че не вижда нужда от оставката
Коментари Харесай

Денков: Тагарев понякога е по-остър в изказа, но това не е основание за оставка

Премиерът Николай Денков съобщи, че не вижда потребност от оставката на министърът на защитата Тодор Тагарев . „ В момента министър Тагарев си прави работата като боен министър ", безапелационен беше министър председателят, който разяснява чутите по-рани рецензии към ръководителят на военното министерство и напомни, че сега България е в предизборна обстановка.

" Да, от време на време е малко по-остър в изрече , само че това не е съображение за оставка “, съобщи министър-председателят.



Европейски Съюз ще се концентрира върху защитата на външните си граници и ще работи по-активно с страните, от които идват незаконните мигранти . Около тези планове са се обединили участниците в неофициалното съвещание на Европейския съвет в испанския град Гранада.

„ Дискусията беше извънредно обвързвана с това по какъв начин да защитим външните граници от незаконна миграция и в същото време да подпомогнем легалната. Някои страни в Европа като Германия имат огромна потребност от експерти извън. Всъщност към половината от мигрантите през тази година идват легално, казусът е с останалите. Трябва да разграничим легалната от незаконната миграция , мечтаните мигранти от тези, които търсят обществени помощи и не желаят да се интегрират в Европа “, означи министър председателят акад. Николай Денков след срещата.

Той уточни като позитивен образец съдействието сред Европейски Съюз и Турция във връзка с незаконната миграция: „ То оказва помощ доста против мигрантския напън върху границите с България и Гърция. Контрастът с африканските страни е доста огромен. “

Разширяването на Европейски Съюз също е било тематика на диалог сред водачите на Съюза. България поддържа присъединението на Западните Балкани.



„ Ясно е, че тези страни имат бъдеще в Европейския съюз и в случай че не бъде ясно показано по какъв начин то да се осъществя, те могат да търсят различен път на развиване. Никой няма изгода от това “, сподели министър-председателят. Страната ни продължава да чака Северна Македония да извърши уговорките , поети към Европейски Съюз през 2022 година Основният от тях е включването на българите като държавотворен народ в Конституцията на страната.

Общите ползи на България и Франция в областта на нуклеарната енергетика са разискали на обособена среща министър-председателят и президентът Еманюел Макрон, оповестиха от държавната пресслужба.
 
 Денков и Макрон Министерски съвет

„ Вече се знае, че за шести реактор на АЕЦ „ Козлодуй “ чакаме гориво , създадено от френска компания . Разчитаме също по този начин на високата експертиза на Франция при построяването на седми и осми реактор “, разяснява Денков.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР