Премиерът Николай Денков все още не е обсъдил с вицепремиера

...
Премиерът Николай Денков все още не е обсъдил с вицепремиера
Коментари Харесай

Премиерът Денков ще реши за оставката на вътрешния министър, след като види неговата оценка за полицейския произвол

Премиерът Николай Денков към момента не е разискал с вицепремиера Мария Габриел поисканата от ПП-ДБ оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Очаква се това да се случи при започване на идната седмица.

" В не дребна степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се дефинира от това по какъв начин той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско принуждение, които видяхме всички. Това разяснява пред публицисти в Благоевград министър председателят акад. Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция.

" Огромното мнозинство от служителите на реда действаха както би трябвало, без да ползват принуждение и им благодаря, само че тези, които прилагаха принуждение, би трябвало да бъдат разследвани и осъдени. Неприемливо е служители на реда в центъра на София да работят по този метод с протестиращите, " разяснява министър председателят Денков.

Повод за желаната оставка на Калин Стоянов от поста министър на вътрешните работи е напрежението в София по време на митинга против управлението на БФС по време на мача България-Унгария в четвъртък. Тогава центъра на столицата се трансформира в полесражение, бяха употребявани водни оръдия, а доста от протестиращите се оплакаха от полицейски произвол.

В изказване в Министерския съвет в петък Денков съобщи, че вижда „ избрана несъответстваща оценка на ситуацията от страна на министъра на вътрешните работи “.

Той обаче сподели, че ще разиска настояванията за оставката на Стоянов с вицепремиера Мария Габриел, когато тя се прибере от чужбина.

От изказванията на ГЕРБ досега наподобява, че партията на Борисов не е съгласна с освобождението на Калин Стоянов, който както стана ясно е бил на кино по време на погрома в София.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР