Премиерът Николай Денков обяви, че е уволнил зам.-министъра заради хаотичните

...
Премиерът Николай Денков обяви, че е уволнил зам.-министъра заради хаотичните
Коментари Харесай

Първо уволнение в МВР след насилието, Денков освободи зам. вътрешен министър

Премиерът Николай Денков разгласи, че е уволнил зам.-министъра поради " безредните дейности на управлението на Министерство на вътрешните работи към организацията на вчерашния мач ". По думите на Денков Темелакиев директно дава отговор за оперативната активност в министерството. 

" Вместо футболен празник през вчерашния ден наблюдавахме грозни подиуми на принуждение. Основната причина е дългогодишното ръководство на настоящето управление на БФС, което докара до крах на българския футбол без никаква забележима вероятност за развиване. Хаотичните дейности на това управление към организацията на вчерашния мач в допълнение нагнетиха напрежението. Трябва да прибавим и неточности в организацията от страна на управленията в министерството на вътрешните работи, които събраха на едно място враждуващите агитки ", обяви министър председателят като претекст за отстраняването на Темелакиев. 

Министър-председателят е упълномощил на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев оптимално бързо и обективно следствие. 

Денков е изпратил и писмо до централата на УЕФА и до етичната контролната етична комисия на Съюза на европейските футболни асоциации с искане да чуе тяхното мнение по организация на злощастната среща сред България и Унгария. 

Той благодари на всички спокойно протестиращи футболни ентусиасти, както и на всички служители на реда, които съзнателно са изпълнили дълга си " без да демонстрират принуждение в извънредно сложна конюнктура изпълнена с провокации ".  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР