Премиерът на Япония Шиндзо Абе, който е на посещение в

...
Премиерът на Япония Шиндзо Абе, който е на посещение в
Коментари Харесай

Япония вижда намаляване на напрежението в Близкия изток

Премиерът на Япония Шиндзо Абе, който е на посещаване в страните от Персийския залив, разгласи, че вижда признаци за понижаване на напрежението в района след разразилата се " стихия " през последните 10 дни след убийството на висшия ирански военачалник Касем Солеймани от Съединени американски щати, оповестяват международните информационни организации.

Той разяснява тематиката в края на визитата си в Саудитска Арабия, където се срещна с крал Салман и престолонаследника принц Мохамед бин Салман, с който Абе е разговарял на четири очи единствено в наличието на преводачи.

" Благодарение на сдържаността, проявена от забърканите страни, в този момент се следи придвижване към усмиряване на напрежението . Важно е да се употребяват отварящите се благоприятни условия и да се поддържа сходна наклонност за мирното решение на проблемите посредством разговор ", посочи Шиндзо Абе.

Той напомнил, че Япония получава забележителна част от енергоресурсите си от Близкия изток, като акцентира значимостта на решението на своето държавно управление да изпрати в Оманския залив военен транспортен съд и аероплан за морско наблюдаване за гарантиране на сигурността на корабоплаването.

Според Абе Иран е показал схващане към решението на Япония, подкрепено и от държавното управление на Саудитска Арабия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР