Премиерът на Япония посети филипински патрулен кораб в символична демонстрация

...
Премиерът на Япония посети филипински патрулен кораб в символична демонстрация
Коментари Харесай

Премиерът на Япония обиколи филипински патрулен кораб и засили съюзите на фона на морското напрежение

Премиерът на Япония посети филипински патрулен транспортен съд в алегорична проява на поддръжка, до момента в който Токио поддържа районните съюзи за опълчване на настойчивостта на Китай в морските разногласия с неговите съседи

От Асошиейтед прес, 4 ноември 2023 година, 8:07 ч.

МАНИЛА, Филипините – министър-председателят на Япония се качи на борда на филипински патрул транспортен съд в събота в алегорична проява на поддръжка, до момента в който Токио укрепва районните съюзи, с цел да противодейства на настойчивостта на Китай в морските разногласия с неговите съседи.

Посещението на министър-председателя Фумио Кишида на издигнатия от Япония BRP Teresa Magbanua, който беше акостиран в пристанището на Манила, приключи двудневното му посещаване в Манила. Той организира диалози с президента Фердинанд Маркос младши в петък за подсилване на връзките в региона на защитата на фона на споделената угриженост на техните страни по отношение на държанието на Китай.

" Наистина се надявам, че това ще докара до районен мир и разцвет, както и до свободен и отворен Индо-Тихия океан ", сподели Кешида пред висшето филипинско държавно управление и бреговата защита чиновници на борда на Magbanua, един от двата най-големи патрулни кораба на недофинансираната брегова защита на Манила.

Япония е предоставила дузина патрулни кораби на Филипините през последните години, включително 97-метровият (318 фута) дълъг Magbanua.Бреговата защита на Манила значително употребява корабите за наблюдаване на суверенитета и за превозване на доставки и ротационен флот и морски личен състав до девет окупирани от Филипините острова, островчета и рифове в стратегическото Южнокитайско море.

Това сложи филипинските кораби на курс на конфликт с голямата брегова защита и военноморските сили на Китай в Южнокитайско море, за което Китай претендира съвсем напълно. от Китай и Филипините, Виетнам, Малайзия, Бруней и Тайван също претендират за елементи от или целия морски проход, основен международен търговски път.

Филипините остро стачкува против потреблението на ослепителна лазерна светлина и водни оръдия от страна на китайската брегова защита в обособени произшествия тази година и блокадата, която докара до два леки конфликта предишния месец покрай оспорваната плитчина Second Thomas.

През август, до момента в който Magbanua се опитваше да се приближи до плитчината, която е била заобиколена от години от китайски плавателни съдове, неговият екипаж видя транспортен съд на китайската брегова защита да маневрира в блокираща позиция с непокрито 70 mm въоръжение, съгласно Philippine брегова защита.

В диалозите си в петък в Манила Кишида и Маркос се съгласиха да стартират договаряния за основен защитителен пакт, наименуван Споразумение за взаимен достъп, което ще разреши на техните войски да влизат взаимно на територията си за взаимни военни учения.

Японският министър председател също разгласи, че крайбрежните радари за наблюдаване ще бъдат предоставени на филипинския флот по нова стратегия за безплатни средства за сигурност, която има за цел да подкрепи укрепването на армиите на другарски страни..

Япония има дълготраен териториален спор с Китай за островите в Източнокитайско море.

В първата по рода си тирада на японски министър председател пред взаимна сесия на конгреса на Филипините в събота Кишида даде обещание да продължи да оказва помощ за подсилване на способността на филипинската войска и морски организации.

Свързани тематики

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР