Премиерът на Великобритания Тереза Мей по-късно днес заминава за Страсбург

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей по-късно днес заминава за Страсбург
Коментари Харесай

Мей пътува за Страсбург за постигане на пробив за Брекзит, обяви Дъблин

Премиерът на Англия Тереза Мей по-късно през днешния ден отпътува за Страсбург в опит да направи пробив в закъсалите договаряния за Брекзит. Това заяви ирландският външен министър Саймън Ковъни и добави, че трудностите на договарянията се резервират, осведоми " Ройтерс ".

Европейски Съюз и Англия се пробват да реализират съглашение за защитния механизъм за Ирландия.

" Преговорите не престават. Разбрах, че английският министър председател ще пътува до Страсбург довечера в опит да се завърши съглашение, в случай че това е допустимо ", сподели Саймън Ковъни пред публицисти.

" Подходът ни остава същият, ние сме доста ясни, че съглашението за овакантяване не може да бъде променено, само че ние желаеме да се опитаме да бъдем в помощ по повод даването на яснотата и гаранцията, мечтана в Уестминстър, че защитният механизъм ще бъде краткотраен. Никой не се пробва да заклещи някого някъде си ", изясни той.

Междувременно медии оповестяват, че Мей е декларирала пред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в неделя вечерта, че английският кабинет е отхвърлил последното предложение на Европейски Съюз за защитния механизъм. Лидерите на 27-те страни членки ще обсъдят Брекзит в Брюксел на 21 март, само че евентуално няма да договарят с Мей непосредствено. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР