Премиерът на Великобритания Лиз Тръс заяви, че не изпитва абсолютно

...
Премиерът на Великобритания Лиз Тръс заяви, че не изпитва абсолютно
Коментари Харесай

Лиз Тръс не изпитва срам от обратния завой за данъците

Премиерът на Англия Лиз Тръс съобщи, че не изпитва " безусловно никакъв позор " да извърши на държавното управление за унищожаване на най-високата ставка на налога върху приходите.

" Вслушах се в хората и мисля, че няма безусловно нищо срамно един водач да слуша народа и да дава отговор ", уточни тя пред радио " Таймс ".

Всичко, което направих като министър-председател, е ориентирано към това да оказа помощ на хората да преминат през една доста сложна зима и доста сложни условия и да слага страната ни на по-здрава основа в бъдеще, акцентира Тръс.

На въпрос дали е изгубила престиж измежду министрите в кабинета си, тя увери, че те са единни зад проекта за напредък на държавното управление.

Всички сме обединени зад проекта за напредък и зад това, което би трябвало да създадем, с цел да изведем страната назад на верния път, безапелационна бе Тръс, представена от " Ройтерс ".
 Лиз Тръс се отхвърли от намаляването на налозите
Лиз Тръс се отхвърли от намаляването на налозите

Тя бе принудена от сриващите се пазари

Изправени сме пред доста нестабилна интернационална среда -войната в Украйна, инфлацията, цените на силата, и ще би трябвало да вземем сложни решения, като целият кабинет ще бъде част от това, уточни още министър председателят.

На 23 септември Лиз Тръс и финансовият министър Квази Квартенг, който трябваше да понижи налозите и регулациите, финансиран от големи държавни заеми, с цел да измъкне стопанската система от години на слаб напредък.
 Лондон не се отхвърля от
Лондон не се отхвърля от " спорния си " стопански проект

Курсът на английското държавно управление е верен, уверена Лиз Тръс

Планът обаче провокира рецесия на доверието на вложителите в държавното управление, удари цената на лирата и цените на държавните облигации и раздруса международните пазари дотам, че централната банка на Англия трябваше да се намеси с стратегия за 65 милиарда паунда за подсилване на пазарите.

Тъй като доверието в държавното управление бе накърнено, депутатите от ръководещата Консервативна партия споделиха, че обратът е неминуем.

Въпреки че премахването на най-високата данъчна ставка съставлява единствено към 2 милиарда от 45-те милиарда паунда нефинансирани понижения на налози, това беше най-критукуваният детайл от пакета, който провокира гнева на пазарите, защото не беше ясно по какъв начин ще бъде обезщетен.
 Британската лира пада до най-ниското си равнище след решение за понижаване на налозите
Британската лира пада до най-ниското си равнище след решение за понижаване на налозите

Инвеститорите нямат доверие на икономическите ограничения на държавното управление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР