Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще се опита да изпълни

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще се опита да изпълни
Коментари Харесай

Борис Джонсън забранява удължаване на преходния период след Брекзит

Премиерът на Англия Борис Джонсън ще се опита да извърши предизборното си заричане да реализира Брекзит с приемане на закон, който планува Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз на 2020 година и да не се удължава преходният интервал, който изтича в края на идната година, написа " Гардиън ".
 Борис Джонсън внася законопроекта за Брекзит в петък
Борис Джонсън внася законопроекта за Брекзит в петък

Той разясни, че Лондон желае съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз като това на Брюксел с Канада

Днес новите английски депутати ще положат клетва в Уестминстър . Екипът на премиера работи върху изменение на законопроекта за Брекзит , тъй че преходният интервал би трябвало да завърши на 31 декември 2020 година и няма да бъде поискано от Европейски Съюз да подсигурява в допълнение отсрочване.

Източник от " Даунинг стрийт " разяснява, че в манифеста на Консервативната партия се споделя ясно, че няма да се удължава преходният интервал и новият законопроект за съглашението за овакантяване законно ще забрани на държавно управление да търси ново удължение.
 Печатът на Острова: Британският лъв реве за Борис и Брекзит
Печатът на Острова: Британският лъв реве за Борис и Брекзит

" Гардиън " написа, че Джонсън е получил болшинство, а лейбъристите са претърпели пагубно показване

Обещанието на Джонсън да не желае удължение беше употребявано от водача на партия " Брекзит " Найджъл Фараж като причина партията му да не се бори за следените от торите 317 депутатски места.

Вчера представителят на премиера заяви, че първото гласоподаване на проекта за Брекзит на Джонсън евентуално ще се организира в петък.

Вчера вечерта министър председателят разгласи дребни промени в кабинета.

Камарата на общините ще възобнови работа през днешния ден. Депутатите ще положат клетва , а по-късно кралицата Елизабет II ще произнесе тирада.

Според проекта на Джонсън Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 януари 2020 година щом бъде прокаран законопроектът. По време на преходния интервал Обединеното кралство се чака да напусне митническия съюз, единния пазар и да стартира договаряния за нов режим , само че ще следва множеството закони на Европейски Съюз като други страни членки. Няма да има право на глас в институциите на Общността.
 Брекзит е неоспоримо решение на английския народ, разгласи пируващият Борис Джонсън
Брекзит е неоспоримо решение на английския народ, разгласи пируващият Борис Джонсън

След смазващата победа кабинетът на Джонсън се назова " Правителство на народа "

Има уговорка, съгласно която Англия и Европейски Съюз би трябвало да реализират единодушие за удължение на преходния интервал до 2 година Това е заложено в член 132 от съглашението за овакантяване, което е извънредно непопулярно измежду някои консерватори, които упорстват за " корав " Брекзит и работен режим в изискванията на Световната комерсиална организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР