Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че страната е готова

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че страната е готова
Коментари Харесай

Великобритания иска цялото европейско по футбол

Премиерът на Англия Борис Джонсън разгласи, че страната е подготвена да одобри всички мачове от идното европейско състезание по футбол и към този момент е уведомила УЕФА за това.

Оригиналният проект за Евро 2020 планува " Уембли " в Лондон да одобри седем мача от шампионата на Стария континент.

От европейската централа към момента публично поддържат тезата за провеждането на шампионата в 12 града oт 11 юни до 11 юли. Не е изключено обаче с наближаването на форума и неяснотата дали и какъв брой ще бъдат почитателите по трибуните, да се стигне до решение за преместването на форума в една или две страни.

През уикенда на Острова минаха границата от 20 милиона имунизирани души. Така към този момент е изпълнена първичната скица за имунизиране на всички най-уязвими групи.

Още преди седмица държавното управление на Англия разгласи, че стадионите се отварят отчасти на 17 май, а на 21 юни ограниченията ще бъдат разхлабени още повече.

We've joined the,, and in welcoming the government's pledge of £2.8million towards a potential bid for the 2030:
— The FA (@FA)

Междувременно министър председателят Борис Джонсън разгласи и желанието на Англия и Ирландия да аплайват дружно за домакинство на международното състезание през 2030 година. " Ние сме домакини на eвропейското. Приемаме полуфиналите и финала. Със сигурност сме подготвени да приемем всевъзможни други мачове, в случай че се търси хазаин за тях. За момента това са диалозите ни с УЕФА. Имаме доста огромно предпочитание да върнем футбола вкъщи през 2030 година. Това ще бъде нещо прелестно ", съобщи Джонсън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР