Премиерът на Великобритания Борис Джонсън, който обяви, че подава оставка,

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън, който обяви, че подава оставка,
Коментари Харесай

жонсън обмисля да се оттегли от политиката

Премиерът на Англия Борис Джонсън, който разгласи, че подава оставка, обмисля да напусне политиката, заяви вестник „ The Daily Telegraph “.

Според източник на изданието, Джонсън не има намерение да се откаже от депутатския си мандат незабавно, с цел да избегне провеждането на частични избори за Камарата на общините в неговия изборен регион, които биха могли да доведат до победа на опозиционния претендент и да бъдат следващ удар за ръководещата Консервативна партия. В същото време министър председателят не е уверен, че е належащо да се яви на нови парламентарни избори, както направи неговата предшественичка на поста Тереза Мей, когато остана народен представител.

Изданието отбелязва, че в случай че Джонсън напусне политиката, той може да се върне към публицистичната си активност или изнасянето на лекции по разнообразни тематики на корпоративни събития. Издателството Hodder & Stoughton към момента чака от него да напише биография на драматурга Уилям Шекспир. Първоначално беше планувано книгата да излезе през 2016 година, с цел да съвпадне с 400-годишнината от гибелта на Шекспир, само че издателите се съгласили да отсрочат публикуването, когато Джонсън беше външен министър. Политикът към този момент е получил задатък в размер на 88 000 английски паунда (105 800 долара).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР