Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и неговият финансов министър Риши

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и неговият финансов министър Риши
Коментари Харесай

Глобяват Джонсън. Купонясвал в нарушение на COVID мерки

Премиерът на Англия Борис Джонсън и неговият финансов министър Риши Сунак ще бъдат санкционирани за нарушение на строгите ограничения против ковид, заяви държавното управление във вторник, представено от Ройтерс.

Полицията проверява 12 събирания в офиса на Джонсън на " Даунинг стрийт " някои от които се състояли в най-тежките дни от пандемията - когато на британците им бе неразрешено да участват на погребенията или да се сбогуват с близки, умиращи в болница, тъй като бяха принудени да съблюдават разпоредбите, избрани от държавното управление.

Разследващите органи откриха, че на въпросните кабинетни срещи се е консумирал алкохол.

Британският водач е участвал на някои от събитията.

" Министър-председателят и министърът на финансите през днешния ден получиха съобщение, че столичната полиция има намерение да им издаде закрепени вести за санкции ", сподели представител на държавното управление. " Нямаме повече детайлности, само че ще ви осведомяваме още веднъж, когато разполагаме с такива. "

След като данните за купоните бяха разкрити за първи път в края на 2021 година, Джонсън увери, че всички правила са били спазвани. По-късно той се извини пред Народното събрание за наличието си на едно събитие, което той упорства, че е било по работа.

Министър-председателят също по този начин се извини на кралица Елизабет за това, че някои от чиновниците на кабинета му са купонясвали в навечерието на погребението на брачна половинка й принц Филип.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР