Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви в петък, че е

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви в петък, че е
Коментари Харесай

Унгарският президент Орбан е готов да „окупира“ Брюксел, за да промени ЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи в петък, че е подготвен да марширува до Брюксел и да „ окупира “ центъра на Европейския съюз, за ​​да „ отбрани свободата и суверенитета на Унгария “, преди изборите за Европейски парламент по-късно тази година, оповестява.

Орбан, националист, който е на власт от 14 години, се надява неговата партия „ Фидес ” да завоюва от повишаването на крайнодесните в Европа и до момента в който се приготвя да поеме ротационното председателство на Европейски Съюз за втората половина на годината.

Говорейки по време на протест в Будапеща, отдаден на националния празник на Унгария, който отбелязва Унгарската гражданска война от 1848 година против Хабсбургската монархия, Орбан сподели, че европейските избори са късмет да се застъпи за Унгария.

„ Ако желаеме да защитим свободата и суверенитета на Унгария, нямаме различен избор, с изключение на да окупираме Брюксел “, сподели Орбан пред събралите се към 1000 свои поддръжници. „ Ние ще маршируваме до Брюксел и сами ще донесем смяната в Европейския съюз. ”

Орбан от дълго време е в несъгласие с други членове на Европейски Съюз по редица въпроси, в това число отвод да изпрати оръжия на Киев и поддържане на икономическите връзки с Москва, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през 2022 година

Той сподели, че дейностите на Европейски Съюз удрят фермерите, нараняват междинната класа, нанасят вреди на фирмите " и на всичкото от горната страна (вкарват) Европа във война ".

„ Няма да приемем, че Брюксел остави европейците на мира, още повече, че се обърна против тях “, съобщи още Орбан.

По-рано тази седмица депутатите от Европейския парламент споделиха, че органът ще съди изпълнителната власт на Европейски Съюз за деблокирането на някои средства за Унгария, до момента в който се пробва да убеди страната да анулира ветото си върху помощта за Украйна предходната година.

Фидес води договаряния с групата на евроскептиците на Европейските консерватори и реформисти, която включва „ Братята на Италия ” на италианския министър председател Джорджия Мелони, само че ще реши към коя група от Европейския парламент (ЕП) да се причисли едвам след изборите, сподели Орбан в края на предходната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР