Премиерът на Унгария Виктор Орбан, един от главните поддръжници на

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан, един от главните поддръжници на
Коментари Харесай

Орбан: Не се намесвайте във вълненията в САЩ

Премиерът на Унгария Виктор Орбан, един от основните поддръжници на американския президент Доналд Тръмп в Европейския съюз, предизвести против намесата в " работата на Америка " по отношение на безредиците във Вашингтон тази седмица, осведоми " Франс прес ".

Чуждестранни водачи, в това число в Европейски Съюз, изрично осъдиха протестиращите в поддръжка на Тръмп, откакто нахлуха в постройката на Конгреса на Съединени американски щати, ядосани поради провалянето му на президентските изборите.

Ала националистическият маджарски министър председател предизвести да не се критикувата събитията в други страни по време на изявление за държавното радио.

" Не бива да се намесваме в протичащото се в Америка, това е работа на Америка, желаем им триумф и имаме вяра, че те ще съумеят да решат личните си проблеми ", разяснява Орбан.

" Бих предложил да се придържаме към външната политика, която следвахме до момента, а точно - да не съдим други страни ", уточни още той.

" Ние също не обичаме да бъдем съдени, затова не трябва да съдим други страни ", настоя унгарският министър председател.

По време на предизборната акция за президент в Съединени американски щати Орбан съобщи, че преизбирането на Тръмп щяло да бъде най-хубавото за Централна Европа и се похвали с телефонно позвъняване от президента на Съединени американски щати в кухнята му през октомври.

Междувременно проправителствените медии в Унгария представяха Байдън като болшевик и болшевик по време на предизборната акция, а след изборите пропагандират лъжливите изказвания на Тръмп за изборна машинация.

След насилието във Вашингтон водещият маджарски проправителствен новинарски уебсайт Origo.hu разяснява " цялостен безпорядък по време на президентството на Байдън след скандалните избори ", макар че Байдън ще встъпи в служба чак на 20 януари.

Твърдолинейната политика на Орбан срещу мигрантите, като построяването на гранични огради, му завоюва хвалба от някогашния консултант на американския президент Стив Банън, който го назова " Тръмп преди Тръмп ".

Орбан беше и единственият водач на Европейски Съюз, който поддържа акцията на Тръмп по време на изборите през 2016 година и похвали президента през 2017 година, че " мисли тъкмо както ние, когато споделя: " Америка преди всичко ".

Администрацията на Обама, в която Байдън беше вицепрезидент, беше вражески настроена към Орбан и го предизвести против " демократично оттегляне ".

След успеха на Байдън маджарски публични лица предизвестиха Съединени американски щати да не одобряват политика на " експорт на народна власт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР