Премиерът на Унгария Виктор Орбан беше преизбран начело на унгарската

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан беше преизбран начело на унгарската
Коментари Харесай

Орбан, преизбран начело на унгарската управляваща партия Фидес

Премиерът на Унгария Виктор Орбан беше избран отново отпред на унгарската ръководеща партия Фидес на конгрес в Будапеща, съобщи Асошиейтед прес. Орбан печели 11 пореден мандат отпред на партията от 2003 година

В тирада пред делегатите на партийния конгрес Орбан съобщи, че Украйна е на светлинни години от присъединението към Европейски Съюз. Така той даде индикация, че неговото държавно управление може да се окаже препъни камък пред упоритостите на Киев да се причисли към блока.

Орбан сподели също така, че той и неговото държавно управление ще окажат опозиция по време на диалозите сред европейските водачи да се предложения публично Украйна за започване на договаряния за присъединение към блока.

Приемането на нова страна членка в Европейски Съюз изисква единомислещо утвърждение от актуалните страни членки.

По-рано през месеца Европейската комисия предложи да стартират публични договаряния с Украйна за присъединение към Европейски Съюз, само че Орбан съобщи, че това е неправилно заричане и задачата на Унгария ще бъде да поправи нещата. Орбан акцентира, че договаряния с една страна не би трябвало да стартират, до момента в който тя е във война и че участието на Украйна ще преориентира системата за разпределение на средства от Брюксел за страните членки.

Някои критици на Орбан споделят, че Унгария желае посредством сходни закани да реализира топене на средствата за Будапеща, които Брюксел не отпуска поради опасения, че унгарското държавно управление не съблюдава стандартите в региона на човешките права и не се придържа към правилата на правовата страна.

Орбан заплаши също така да блокира проекта на Европейски Съюз да даде 50 милиарда евро помощ за Украйна за четиригодишен интервал.

Унгарският министър председател разкритикува също по този начин Украйна, че нарушава правата на етническите унгарци в западната част на страната, като им пречи да учат на техния език. През септември той съобщи пред унгарския парламент, че неговото държавно управление няма да поддържа Украйна по нито един интернационален въпрос, докато  правото на унгарското малцинство в Украйна да учи на своя личен език не бъде възобновено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР