Премиерът на Словакия Петер Пелегрини е признал поражението на своята

...
Премиерът на Словакия Петер Пелегрини е признал поражението на своята
Коментари Харесай

Управляващите в Словакия признаха победата на опозицията на парламентарните избори

Премиерът на Словакия Петер Пелегрини е признал провалянето на своята партия "Смер-социалдемокрация ", оповестяват международните организации. Победата е за антикорупционната опозиционна партия "Обикновени хора и самостоятелни персони " (ОЛаНо) на Игор Матович. Това демонстрират резултатите след преброяването на бюлетините в 91.1% от изборните секции. ОЛаНо е спечелила 24.9% от гласовете на словаците, до момента в който едвам 18.6% са подкрепили "Смер-социалдемокрация ".

"Обикновени хора и самостоятелни персони " (на словашки: Obyčajní Ľudia a nezávislé osobnosti) е дясноцентристка консервативна политическа партия с ръководител Игор Матович. Партията е учредена през ноември 2011 година от група безпартийни депутати, които на изборите през 2010 година са включени в листите на демократичната партия "Свобода и взаимност ". Тя взе участие за пръв път независимо на предварителните избори през 2012 година,

"Поздравления за спечелилия " са първите думи на Петер Пелегрини тази нощ. Според него "добрият маркетинг " на Матович му е разрешил да завоюва властта в Словакия, само че "това не е задоволително, с цел да управляваш ", оповестява Франс прес.

Петер Пелегрини (Peter Pellegrini) е министър-председател на Словакия от 22 март 2018-а. " Посока - обществена народна власт " (на словашки: Smer - sociálna demokracia) е лявоцентристка социалдемократическа политическа партия.

Словакия е парламентарна република. В страната има еднокамарен парламент със 150 места. Депутатите се избират за четири години на основата на съразмерно посланичество. Законодателната власт е поверена на Народното събрание. В някои случаи законодателната самодейност може да се упражнява и от държавното управление или директно от жителите.

Президентът е глава на страната. Изпълнителната власт се упражнява от държавното управление, отпред с министър-председател.

Словакия (на словашки: Slovensko) е република в Централна Европа с повърхност от единствено 49 035 кв. километра. Тя няма изход на море и граничи с Чехия на северозапад, с Полша на север, с Украйна на изток, с Унгария на юг и с Австрия на югозапад. От 2004 година Словакия е страна членка на Европейския съюз. Последователните промени на държавното управление, достъпът до средства на Европейски Съюз, както и целенасочените вложения в инфраструктурно и благоустройствено развиване, вършат Словакия една от най-бързо разрастващите се стопански системи в Централна и Източна Европа.

След края на комунизма през 1989 година и след Нежната гражданска война Словакия и Чехия поемат по собствен обособен път от 1 януари 1993 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР